Ampuma-aseasioita poliisin sähköiseen asiointiin syyskuussa

Julkaisuajankohta 7.7.2023 12.34
Uutinen

Poliisin sähköisen asioinnin uudet, aseisiin liittyvät palvelut avataan kansalaisille syyskuun puolivälistä 2023 alkaen.

Harrastuksen jatkumisesta voi ilmoittaa poliisin sähköisessä asioinnissa 19.9.2023 alkaen. Myös lain vaatima ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta aukeaa tuolloin poliisin sähköisessä asioinnissa.

Harrastuksen jatkumisen osoittaminen helpottuu

Toistaiseksi voimassa olevan aseluvan haltija voi toimittaa poliisille tarvittavat tiedot luvan myöntämisperusteena olevan harrastuksen jatkumisesta ilman käyntiä poliisilaitoksella. Harrastuksen jatkumisen osoittaminen -palvelu avataan kansalaisille syyskuussa.

Ampumakelvottomat aseet rekisteriin helposti, jos ei jo ole

Kansalaisten on ilmoitettava poliisille ampumakelvottomaksi tehdyistä aseista 15.7.2024 mennessä. Ilmoittamisen voi tehdä syksyllä myös poliisin sähköisessä asioinnissa 19.9.2023 alkaen. Ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä tai deaktivoidusta ampuma-aseesta -palvelu ohjeistaa aseen yksilöintitietojen kirjaamisessa. Se helpottaa ja nopeuttaa ilmoituksen tekemistä eikä käyntiä poliisiasemalla useimmiten tarvita. 

Lisää ampuma-ase- ja lupa-asioiden sähköisen asioinnin palveluita avataan kansalaisille maaliskuussa 2024. Poliisin sähköiseen asiointiin pääsee poliisi.fi verkkosivulta ja osoitteesta poliisi.fi/asiointi.

Hae aselupaa - Poliisi palvelee sinua erilaisissa aselupiin ja aseisiin liittyvissä asioissa - Poliisi

Kuolinpesien aseet - miten toimit, kun pesässä on ampuma-aseita - Poliisi

Poliisihallitus Poliisin lupapalvelut Uutinen