Blogi: Ympäristörikollisuus tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja luonnolle

Julkaisuajankohta 10.7.2024 12.41
Uutinen

Poliisin blogissa Keskusrikospoliisin tutkija Tuukka Mäkelä ja projektipäällikkö Jaana Wallin käsittelevät ympäristörikollisuutta.

Ympäristörikollisuus on taloudelliselta tuottavuudeltaan jo maailman kolmanneksi suurin rikoslaji. Tämä rikoslaji kasvaa voimakkaasti ja sen taustalla ovat usein kansainväliset järjestäytyneet rikolliset toimijat. Suurimmat ympäristörikokset tapahtuvat osana yritystoimintaa. 

Teknisen rikostutkinnan kehittäminen on yksi Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion ydintehtävistä ja YLPEYS-projektin avulla vastataan ympäristörikospaikkatutkinnan kehittämistarpeeseen. Hanke keskittyy erikseen teknisen ympäristörikospaikkatutkinnan osaamisen ja ympäristörikosten taktisen tutkinnan kehittämiseen. Sen tarkoituksena on edistää ja syventää ympäristörikostutkimusten toimijoiden alueellista ja kansallista osaamista sekä yhteistyötä koulutusten avulla. Keskusrikospoliisi osallistuu ympäristörikostutkintaan yhteistyössä poliisin ja muiden sidosryhminä toimivien viranomaisten kanssa.

Voit lukea koko blogin täältä: Ympäristörikollisuus tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja luonnolle

Keskusrikospoliisi Rikokset ja tutkinta Uutinen