Helsingin poliisilaitos sai käyttöönsä kaksi mönkijää

Julkaisuajankohta 19.1.2022 9.07
Uutinen

Mönkijöitä pyritään käyttämään laajasti erilaisissa valvontatehtävissä.

Helsingin poliisilaitos sai vuoden vaihteessa käyttöönsä kaksi poliisitunnuksin varusteltua BRB Can-Am -traktorimönkijää. Mönkijöitä on tarkoitus käyttää laajasti erilaisissa valvontatehtävissä. Niitä voidaan hyödyntää myös kadonneiden henkilöiden etsinnässä sekä maastoalueilla tapahtuvassa liikkumisessa. Poliisilaitos on varautunut antamaan apua mahdollisissa etsintätehtävissä myös Länsi- ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten alueella.

– Mönkijät soveltuvat hyvin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan sekä liikennevalvontaan. Niillä on näppärä liikkua myös tiealueen ulkopuolella, kuten esimerkiksi puistoissa, rannoilla ja muilla maastoalueilla. Mönkijöitä on tarkoitus hyödyntää suurissa yleisötapahtumissa ja mielenosoituksissa. Ne soveltuvat erinomaisesti vaikkapa Kaivopuistossa vappuna väkijoukossa tehtävään valvontaan tai jalan liikkuvan mielenosoituskulkueen vetotehtäviin, kertoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta. 

Helsingissä mönkijöiden hankintaan päädyttiin Oulun poliisilaitokselta saatujen hyvien käyttökokemusten perusteella.

– Oulussa on jo pidemmän aikaa käytetty mönkijöitä poliisin valvontatoiminnassa kaupunkiympäristössä. He ovat aktiivisesti mönkijöiden käyttöä kehittäneet ja todenneet ne erinomaisiksi välineiksi moneen eri tehtävään.  Oulusta saamiemme erinomaisten kokemusten innostamana päädyimme hankintaan myös täällä Helsingissä, Roimu toteaa.  

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta