Polisinrättningen i Helsingfors tog i bruk två terränghjulingar

Utgivningsdatum 19.1.2022 9.07 | Publicerad på svenska 26.1.2022 kl. 10.36
Nyhet

Avsikten är att använda terränghjulingarna brett i olika övervakningsuppgifter.

Vid årsskiftet fick polisinrättningen i Helsingfors tillgång till två BRB Can-Am-terränghjulingar med polismärkning. Syftet är att använda terränghjulingarna brett i olika övervakningsuppgifter. De kan också användas för att söka efter försvunna personer och för att röra sig i terräng. Polisinrättningen är beredd att ge hjälp i eventuella efterspaningsuppgifter även inom området för polisinrättningarna i Västra och Östra Nyland.

– Terränghjulingarna lämpar sig väl för att övervaka den allmänna ordningen och säkerheten och för trafikövervakning. Det går lätt att röra sig med dem också utanför vägar, till exempel i parker, på stränder eller i andra terränger. Målet är att använda fyrhjulingarna i stora offentliga evenemang och demonstrationer. De är till exempel utmärkta för den övervakning som görs i Brunnsparken på valborg bland folkmassorna, eller för att leda ett demonstrationståg som rör sig till fots, berättar överkommissarie Jere Roimu från polisinrättningen i Helsingfors. 

I Helsingfors fattade man beslut om att skaffa terränghjulingarna på grund av polisinrättningen i Uleåborgs positiva användarupplevelser.

– I Uleåborg har man under en längre tid använt terränghjulingar i polisens övervakningsverksamhet i stadsmiljön. De har utvecklat användningen av terränghjulingar aktivt och konstaterat att de passar utmärkt för många olika uppdrag.  Vi blev inspirerade av de utmärkta upplevelserna från Uleåborg och beslöt oss för att skaffa terränghjulingar också till Helsingfors, konstaterar Roimu.  

Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors Trafik Övervakning och larmverksamhet