Hyvä yleisö tekee onnistuneen tapahtuman

Julkaisuajankohta 6.6.2024 14.25
Uutinen

Suomessa järjestetään tänäkin kesänä sadoittain eri kokoisia yleisötilaisuuksia. Varsinkin suurissa tapahtumissa vieraillessa on hyvä muistaa muutama perusasia, jotta tapahtuma sujuu hyvin. Tärkein turvallisuuden tekijä on tapahtuman yleisö.

Järjestäjät ovat käyttäneet huomattavan paljon aikaa suunnitellessaan niin liikenteen sujuvuutta kuin vaikkapa ruokakojujen sijaintia. Suunnittelu on aloitettu vähintään kuukausia ennen tapahtumaa ja sitä on tehty eri viranomaisten kanssa yhteistyössä. Tapahtuman turvallisuudesta vastaa aina sen järjestäjä, järjestäjille perustietoa turvallisuudesta löytyy esimerkiksi poliisin nettisivuilta osoitteesta poliisi.fi/yleisotilaisuudet.

Järjestäjällä on velvollisuus tiedottaa yleisölle ennen tapahtumaa ja sen aikana järjestelyihin liittyvistä yksityiskohdista.  Kun osallistut yleisönä tapahtumiin, on sinun syytä tietää tapahtuman järjestelyistä niin omasta kuin tapahtumankin turvallisuuden näkökulmasta.

Muista siis ainakin nämä asiat:

  • ota selvää tapahtumasta ja sen järjestelyistä etukäteen

  • selvitä mitä kautta alueelle pääsee parhaiten ja millä sinne kannattaa saapua, huomioi myös poistumisreitit – myös hätätilanteita silmällä pitäen

  • selvitä, mitä voit tapahtuma-alueelle mukanasi viedä ja mitä et – muista kelinmukainen vaatetus

  • pidä huolta omaisuudestasi – festarit ovat sesonkiaikaa myös taskuvarkaille

  • nauti riittävästi nestettä kuumina kesäpäivinä – alkoholittomat juomat ovat nesteytyksen kannalta parhaita

  • alkoholijuomia voit ostaa ja nauttia vain järjestäjän osoittamalla alueella

  • kysy neuvoa ja ohjeita, sekä toimi niiden mukaisesti. Järjestyksenvalvojat ja muu henkilökunta ovat paikalla varmistamassa asioiden sujuvuuden.

Etusivun uutinen Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta