Lupapalveluruuhka jatkuu – Helsingin poliisin ohjeet sujuvaan asiointiin

Julkaisuajankohta 14.4.2022 14.08
Uutinen

Helsingin poliisilaitos toimitti ennätykselliset 27 540 passia maaliskuussa. Helmikuussa myönnettiin 12 855 passia ja tammikuussa 8851.

– Maaliskuussa toimitimme 27 540 passia. Lisäksi hoidamme muita lupa-asioita, mutta luonnollisesti passiruuhkaan purkaminen on tärkein prioriteetti, kertoo lupapalveluista vastaava ylikomisario Pekka Kallio.

Palvelemme asiakkaita ajanvarauksella myös viikonloppuisin. Uusia ajanvarausaikoja avataan joka päivä, mutta ne varataan heti, eikä aikoja siksi riitä kaikille halukkaille.

Pasilan lupapalvelupisteen jonotusajat ovat huhtikuussa olleet 0–4 tuntia. Esimerkiksi tiistaina 5.4. päivällä asioimaan pääsi heti ja torstaina 7.4. iltapäivällä jono oli 4 tuntia. Keskimäärin jonotusaika on ollut noin tunnin ja ruuhkaisina aikoina noin kaksi tuntia. 

Passien toimitusajat tällä hetkellä

  • Passi, normaalitoimitus: aiemmin 5–8 päivää, 14.3.2022 alkaen 7–10 päivää ja jatkossa 8–12 päivää,
  • Passi, pikatoimitus: aiemmin max. 3 päivää, 14.3.2022 alkaen max. 5 päivää ja jatkossa max. 3 päivää

Helsingin poliisin ohjeet sujuvaan asiointiin

  • Tarvitsetko uuden passin heti vai vasta myöhemmin? Mikäli et tarvitse passia muutaman kuukauden sisällä, siirrä asiointia myöhemmäksi.
  • Käy valokuvassa, mikäli sinulla ei ole alle kuusi kuukautta vanhaa passikuvaa.
  • Aloita passin hakeminen aina verkossa. Passi toimitetaan parissa viikossa, jos tunnistautumista ei tarvita.
  • Mikäli tunnistautumista tarvitaan poliisilaitoksella, passi toimitetaan parissa viikossa sen jälkeen.
  • Varaa tunnistautumisaika etukäteen mille tahansa poliisiasemalle. Mikäli et saa varattua ennakkoon aikaa ja passintarve on kiireellinen, tule jonottamaan vuoronumerolla Pasilaan. Lupapalvelut ovat avoinna ma–pe kello 8.00–16.15.

Helsingin poliisin lupapalvelut on suljettu pääsiäisenä 15.-18.4.2022. Ajantasaisin tieto lupapalveluiden tilanteesta löytyy Helsingin poliisin Twitter-tililtä, joka on seurattavissa ilman kirjautumista osoitteessa www.twitter.com/HelsinkiPoliisi. 

Lisätietoja:

 

Päivitys 19.4. Lisätty tieto: Palvelemme asiakkaita ajanvarauksella myös viikonloppuisin.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin lupapalvelut Uutinen