Poliisi muistuttaa Vastaamon tietomurron uhreja lausuman antamisesta

Julkaisuajankohta 9.3.2023 11.28
Uutinen

Helsingin poliisi muistuttaa Vastaamon tietomurron uhreja mahdollisuudesta antaa asianomistajan lausuma poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Helsingin poliisilaitos on saanut noin 6 500 Vastaamon tietomurtoon liittyvää rikosilmoitusta. Tietomurron asianomistajien kuulemiset toteutetaan ensisijaisesti kaavakkeella, joka täytetään sähköisesti.

Jos olet Vastaamon lokakuun 2020 tietomurron asianomistaja, etkä ole vielä antanut lausumaasi ja haluat antaa sellaisen, tee se lomakkeella poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Lausuman antamisen edellytyksenä on asiasta tehty rikosilmoitus, jonka voi myös jättää poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Sähköisen lausuman antaminen on vaatimus sille, että henkilö pysyy mukana rikosprosessissa ja saa mahdollisuuden esittää vaatimuksensa asiassa. 

Täytä lomake poliisin verkkosivuilla

Sähköinen lausuman antaminen on helppoa verkkosivulla. Poliisin sähköiseen asiointipalveluun pääsee poliisi.fi-verkkosivun kautta. 

Poliisi ei lähetä tietoturvasyistä asianomistajille henkilökohtaista kutsua tai linkkejä kuulustelulomakkeeseen. Jos vastaanotat poliisin nimissä lähetetyn viestin tai linkin kuulustelulomakkeen täyttämiseen, se ei ole aito. Älä siis avaa viestissä olevaa linkkiä.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen