Poliisi puuttui lähes tuhanteen turvavyön laiminlyöntiin ja kuuteensataan kännykän käyttöön

Julkaisuajankohta 14.3.2023 12.00
Uutinen
Poliisi tarkastaa ajokorttia liikennevalvonnassa, taustalla mustamaija lumisessa maisemassa.
Poliisi valvoo liikennettä

Viime viikon valtakunnallisessa teemavalvonnassa poliisi kirjoitti 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä. Lisäksi 74 tapauksessa kirjoitettiin turvavyön tai -laitteen käytön laiminlyönnistä sakko, kun teon katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen, esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan, turvallisuudelle.

Kädessä pidettyyn matkapuhelimeen puhumisesta sai seuraamuksen 386 kuljettajaa ja tekstin näpyttelystä tai muusta vastaavasta kädessä pidetyn puhelimen käytöstä sai seuraamuksen 216 kuljettajaa. Lisäksi muun teknisen laitteen haittaavaan tai vaarantavaan käyttöön puututtiin 9 tapauksessa.

Poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta toivoo, että turvavyön käyttö saataisiin valvonnalla ja tiedottamisella kattavaksi, koska kolaritilanteissa vyön käyttö on elintärkeää.

Puhelimen käytön osalta Katajisto pitää erityisen huolestuttavana matkapuhelinta muuhun kuin puhumiseen käyttäneiden määrää. Ajon aikainen tekstin kirjoittaminen tai muu toiminta, joka pitää katseen poissa tiestä, estää edessä olevan tien havainnoinnin ja on selkeä riski sekä kuljettajan omalle että myös muiden tienkäyttäjien turvallisuudelle.
 

Etusivun uutinen Liikenne Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta