Poliisin blogi: Poliisin tehtävä on ylläpitää turvallisuutta mopomiiteissäkin

16.9.2021 8.31
Uutinen

Poliisi on tehnyt havaintoja eri puolilta Suomea tilanteista, joissa nuoret ovat pyrkineet häiritsemään tai jopa estämään poliisin toimintaa. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi mopomiitit ja muut kokoontumisajot.

Miiteissä tapahtuu usein ajoneuvoilla keulimista, kiihdyttelyä, lukuisia vaaratilanteita ja poliisin provosointia esimerkiksi takaa-ajoihin. 

Häiritsijät ovat saaneet tukea ja kannustusta yleisöltä. Poliisiautoja on kivitetty ja poliiseja heitelty pulloilla ja tölkeillä. Vakavilta onnettomuuksiltakaan ei ole vältytty.

Ilmiötä pohditaan poliisin verkkosivulla julkaistussa blogissa Yli rajan vai oman tila hakemisesta.  Blogin   kirjoittajina on poliisin liikennesektoreiden johtajia eri puolilta Suomea.
Blogissa korostetaan, että mopomiittien ja muiden kokoontumisajojen valvonnassa kyse ei ole kiusan teosta eikä harrastuksen tahallisesta haittaamisesta vaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä.

Blogissa pohditaan ilmiön syitä, seurauksia sekä sitä, mitä asialle voitaisiin tehdä. 

Etusivun uutinen Itä-Suomen poliisilaitos Itä-Uudenmaan poliisilaitos Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Oulun poliisilaitos Poliisihallitus Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
Oulun poliisilaitos
Poliisihallitus
blogit
liikenneturvallisuus
mopot
poliisilaitokset
poliisilaitokset