Rautatientorilla mahdollisuus tunnistautua matkustusasiakirjaa varten perjantaina ja lauantaina

Julkaisuajankohta 24.5.2023 15.04
Uutinen

Helsingin poliisi on mukana Turvallisuuspäivillä Helsingin Rautatientorilla 26.–27.5. Poliisilla on paikalla lupapalveluiden tunnistusauto, jossa voi käydä antamassa sormenjäljen matkustusasiakirjaa varten, kunhan hakemus on tehty netissä ennakkoon valmiiksi.

Eri turvallisuusviranomaiset kerääntyvät perjantaina ja lauantaina Rautatientorille perinteiseen turvallisuustapahtumaan. Poliisilla on tapahtumassa mukana lupapalveluauton lisäksi muutakin kalustoa, kuten mönkijä, johon pääsee tutustumaan. Myös ratsupoliisit vierailevat paikalla molempina päivinä. 

– Meillä on paikalla lupapalvelun tunnistusauto, johon voi tulla jättämään sormenjäljen matkustusasiakirjaa eli passia tai henkilökorttia varten. Hakemus tulee kuitenkin tehdä ja maksaa ennakkoon netissä, minkä jälkeen tunnistautumisen voi hoitaa Rautatientorin tapahtumassa, opastaa komisario Satu Mäkinen. 

Aloita passin tai henkilökortin hakeminen poliisin verkkosivuilta Näin haet passia - ohjeet hakemiseen - Poliisi

MPK:n eli Maanpuolustuskoulutuksen järjestämä Turvallisuuspäivä-tapahtuma Rautatientorilla on avoinna perjantaina kello 10–18 ja lauantaina kello 10–14. Näytteilleasettajina tapahtumassa on lähes 20 viranomais- ja järjestötoimijaa. Tapahtuma on ilmainen ja suunnattu perjantaina erityisesti nuorille ja lauantaina lapsiperheille, mutta kaikki turvallisuusasioista kiinnostuneet ovat tapahtumaan tervetulleita.

Ratsupoliisit vierailevat tapahtumassa perjantaina klo 12–12.15 ja klo 14–16, ja lauantaina klo 11– 13.

Lisätietoja tapahtumasta: Helsingin Reservin Sanomat | Turvallisuuden superviikonloppu – Turvallisuuspäivä 26.5.-27.5. ja Palokuntien SM-kilpailut 27.5.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisikoulutus Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin lupapalvelut Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen