Möjlighet att identifiera sig för ett resedokument på Järnvägstorget på fredag och lördag

Utgivningsdatum 24.5.2023 15.04 | Publicerad på svenska 25.5.2023 kl. 12.26
Nyhet

Helsingforspolisen deltar i Försvarsutbildningens Säkerhetsdagar på Järnvägstorget i Helsingfors 26– 27.5. Polisen har på plats en bil i vilken man kan identifiera sig för tillståndstjänster. I bilen kan man lämna fingeravtryck för ett resedokument, förutsatt att ansökan har gjorts på nätet i förväg.

På fredag och lördag samlas olika säkerhetsmyndigheter på Järnvägstorget för det traditionella säkerhetsevenemanget. Polisen har inte bara tillståndsbilen med sig till evenemanget, utan även annan materiel, till exempel en fyrhjuling som man kan bekanta sig med. Även ridande poliser besöker platsen båda dagarna. 

– Vi har en bil på plats i vilken man kan identifiera sig för tillståndstjänster. I den kan man lämna fingeravtryck för ett resedokument, dvs. pass eller identitetskort. Ansökan ska dock göras och betalas i förskott på nätet, varefter identifieringen kan ske under evenemanget på Järnvägstorget, berättar kommissarie Satu Mäkinen. 

Börja din ansökan om pass eller identitetskort på polisens webbplats Så ansöker du om pass – Polisen 

Säkerhetsdagsevenemanget på Järnvägstorget pågår fredag klockan 10–18 och lördag klockan 10–14. Nästan 20 myndighets- och organisationsaktörer deltar som utställare på evenemanget. Evenemanget är avgiftsfritt och riktar sig på fredagen särskilt till ungdomar och på lördagen till barnfamiljer, men alla som är intresserade av säkerhetsfrågor är välkomna.

För mer information om evenemanget: Helsingin Reservin Sanomat | Turvallisuuden superviikonloppu – Turvallisuuspäivä 26.5.-27.5. ja Palokuntien SM-kilpailut 27.5.

Helsingfors Nyheter Polisens förebyggande arbete Polisens verksamhet och utveckling Polisinrättningen i Helsingfors Polisutbildning Tillståndtjänst