Ravitsemisliikkeet noudattaneet hyvin säädöksiä

23.3.2021 13.01
Uutinen

Ravitsemistoiminnan harjoittajat ovat edelleen noudattaneet hyvin koronaan liittyviä säädöksiä, jotka tulivat voimaan maanantaina 8.3.2021.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Konsta Arvelin mukaan toisen valvontaviikon aikana poliisi suoritti yli 3300 ravitsemisliiketarkastusta. Edelleenkin huomautettavaa löytyi hyvin vähän.

- Poliisi joutui antamaan viikon valvonnan aikana yhden hallintopäätöksen, lisäksi toisen ravitsemisliikkeen kohdalla poliisi suorittaa harkintaa mahdollisen hallintopäätöksen antamiseksi, hän  sanoo.

Arvelinin mukaan joillakin yrittäjillä on edelleenkin epäselvyyttä siitä, onko kyseessä henkilöstöravintola vai ei. Lisäksi joissakin ns. pikaruokalassa muutama asiakas on ollut syömässä pöydän ääressä. Henkilökunnalla on ollut virheellinen käsitys siitä, että kuusi henkilöä saisi jonottaa ja nauttia eväitä paikan päällä. 

Rikkomukset tapahtuivat edelleen lähinnä take away -ravitsemisliikkeissä, joissa asiakkaat olivat jääneet syömään myyntipisteeseen tai sen välittömään läheisyyteen tai katetulle terassille, Arvelin sanoo. 

Poliisin toimenpiteet olivat lähinnä huomautuksia, joissa ylimääräisiä henkilöitä kehotettiin poistumaan paikalta ja annettiin suullinen huomautus toiminnan ylläpitäjälle. 

Etusivun uutinen Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Poliisihallitus
ravintola-ala
valvonta