Förplägnadsrörelserna har fortsatt att följa bestämmelserna väl

Utgivningsdatum 23.3.2021 13.01
Nyhet

Utövarna av förplägnadsverksamhet har fortsatt att följa väl de coronarelaterade bestämmelserna som trädde i kraft måndagen den 8 mars 2021.

Enligt polisinspektör Konsta Arvelin vid Polisstyrelsen genomförde polisen under den andra övervakningsveckan över 3 300 inspektioner av förplägnadsrörelser. Fortsättningsvis fanns det mycket litet att anmärka på. 

- Under övervakningsveckan blev polisen tvungen att utfärda ett förvaltningsbeslut, därtill överväger polisen att eventuellt utfärda ett förvaltningsbeslut till en annan förplägnadsrörelse, säger han.

Enligt Arvelin är det fortfarande oklart för en del företagare om det är fråga om en personalrestaurang eller inte. Dessutom har det på några så kallade snabbmatsställen suttit enstaka kunder vid bord och ätit. Personalen har haft den missuppfattningen att sex personer får köa och äta sin mat på platsen. 

Förseelserna skedde fortsättningsvis främst på takeaway-restauranger, där kunderna hade stannat kvar för att äta på försäljningsstället eller i dess omedelbara närhet eller på en täckt terrass, säger Arvelin. 

Polisernas åtgärder bestod främst av anmärkningar som uppmanade överlopps personer att lämna platsen och av en muntlig anmärkning till den ansvariga för verksamheten. 

Nyheter Polisstyrelsen Startsidans stor nyhet Övervakning och larmverksamhet