Ravitsemisliikkeissä vähän rikkomuksia

19.3.2021 13.58
Uutinen

Poliisin mukaan ravitsemisliikkeet ovat noudattaneet erittäin hyvin koronaan liittyviä säädöksiä, jotka tulivat voimaan maanantaina 8.3.2021.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpään mukaan ensimmäisen valvontaviikon aikana poliisi suoritti lähes 2600 ravitsemisliiketarkastusta, joissa huomautettavaa löytyi hyvin vähän. Joitakin ravitsemisliikkeitä saatettiin tarkastaa useampaankin kertaan.

- Poliisi kirjasi vähäisiä rikkomuksia kymmenkunta. Vain yhdestä ravitsemisliikkeestä jouduttiin kirjaamaan ilmoitus, hän sanoo.

Järvenpään mukaan rikkomukset tapahtuivat lähinnä take away -ravitsemisliikkeissä,  joissa asiakkaat olivat jääneet syömään myyntipisteeseen tai sen välittömään läheisyyteen tai katetulle terassille. Kahdessa ravitsemisliikkeessä oli asiakkaita, näistä toisessa ei ollut nähtävissä minkäänlaista koronaohjeistusta. 

Poliisin toimenpiteet olivat lähinnä huomautuksia, joissa ylimääräisiä henkilöitä kehotettiin poistumaan paikalta ja annettiin suullinen huomautus toiminnan ylläpitäjälle. 

Yhdestä tapauksesta poliisi kirjasi ilmoituksen ja kävi myöhemmin tarkastamassa paikan.

Etusivun uutinen Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Poliisihallitus
ravintolat
valvonta