Tule viettämään Poliisin päivää kanssamme Stoan aukiolle 27.8.

Julkaisuajankohta 16.8.2022 15.15
Uutinen
Ratsupoliisit ja poliisin kalustoa esittelyssä Nuku rauhassa -tapahtumassa 20.5.2022.

Helsingin poliisi järjestää perinteisen Poliisin päivän tapahtuman tänä vuonna Itä-Helsingissä Stoan aukiolla.

Perinteistä elokuun viimeisen lauantain Poliisin päivän tapahtumaa vietetään tänä vuonna Itäkeskuksen Stoan aukiolla klo 12–16. Mukavassa koko perheen tapahtumassa pääsee tapaamaan poliiseja, tutustumaan poliisin kalustoon ja rapsuttelemaan poliisiratsuja. Myös poliisileijona piipahtaa paikan päällä. 

– Vihdoin koronavuosien jälkeen pääsemme jälleen järjestämään Poliisin päivää. Tapahtumassa pääajatuksena on olla läsnä ja lähellä kansalaisia. Toivomme, että kaikki tulevat rohkeasti juttelemaan meidän kanssamme ja tutustumaan poliisin työhön ja kalustoon, toteaa Helsingin poliisin viestintäpäällikkö Leena Karhumäki. 

Poliisin päivä on tapahtuma, jota on järjestetty valtakunnallisesti ympäri Suomea vuodesta 2009 lähtien. Helsingissä tapahtuma on järjestetty edellisen kerran vuonna 2019 Kukkatorilla. 

– Olemme järjestäneet päivän aina aiemmin Helsingin keskustassa ja nyt halusimme tuoda tapahtuman itään. Poliisin päivässä on aina ollut oikein mukava tunnelma, ja on tärkeää, että on tilaisuuksia, joissa poliisin kanssa voi keskustella kaikessa rauhassa. Erityisesti näiden parin koronavuoden jälkeen tällaiset tilaisuudet ihmisten kohtaamiseen ovat ensiarvoisen tärkeitä myös meille poliiseille, ennalta estävän toiminnon komisario Katja Nissinen korostaa.

Haluaisitko meille töihin?

– Haluaisitko sinä poliisiksi tai poliisiin töihin? Kerromme tapahtumassa poliisin koulutuksesta ja monista erilaisista työmahdollisuuksista, joita poliisiorganisaatiossa on tarjolla, myös siviileille. Tule rohkeasti juttelemaan, poliisin rekrytointiprojektin parissa työskentelevä komisario Johanna Guessous kannustaa. 

Lisäksi paikalla on muun muassa somepoliiseja kertomassa työstään, ennalta estävän toiminnon poliiseja, jotka tekevät yhteistyötä kaupungin asukkaiden, yhteisöjen ja viranomaisten kanssa, poliisin viestijöitä, lupapuolen asiantuntijoita ja ratsupoliiseja. 

Tunnistautumiset matkustusasiakirjaa varten

Myös poliisin lupapalvelut jalkautuu Poliisin päivän tapahtumaan. 

– Stoan aukiolla on kaksi lupapalveluiden poliisiautoa, joissa voi käydä tunnistautumassa matkustusasiakirjaa varten. Hakemus tulee tehdä ja maksaa ensin netissä ja tunnistautumisen voi hoitaa sitten paikan päällä, opastaa komisario Satu Mäkinen lupapalveluista. 

Poliisin päivä 27.8. klo 12-16 Stoan aukiolla

  • poliisipäällikkö Lasse Aapio avaa tapahtuman klo 12
  • paikalla klo 12–16 lupapalvelun poliisiautot, joissa voi käydä tunnistautumassa matkustusasiakirjaa varten (hakemus tulee olla tehtynä ja maksettuna etukäteen netissä Passit, henkilökortit, luvat - Hae passia, henkilökorttia ja muita lupia poliisilta - Poliisi)
  • ratsupoliisit paikalla klo 14-15 ja 15.30-16
  • poliisileijona paikalla klo 13 ja 15
  • poliisitoiminnan esittelyjä ja haastatteluja sekä kalustoesittely koko tapahtuman ajan

Tervetuloa!

Lisätietoja poliisin päivän tapahtumista eri paikkakunnilla Poliisin päivä - Poliisin päivä on poliisin kansalaisille suuntaama tapahtuma - Poliisi

Sosiaalisessa mediassa löydät tapahtumat tunnisteilla #PoliisinPäivä, #PolisensDag ja #PoliceDay.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Poliisikoulutus Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin lupapalvelut Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta