Tule viettämään Poliisin päivää Ouluun tai Paltamoon

Julkaisuajankohta 14.8.2023 12.27
Uutinen
Väkijoukon yllä leijuu ilmapallo, jossa on poliisin miekkatunnus.

Oulun poliisilaitos järjestää Poliisin päivän tapahtumansa 26. elokuuta 2023 Oulun kauppatorilla ja Paltamon Eino Leino -puistossa. Tapahtumissa voi keskustella poliisin työntekijöiden kanssa esimerkiksi ajankohtaisista mieltä askarruttavista aiheista sekä uramahdollisuuksista poliisihallinnossa.

Perinteistä Poliisin päivää vietetään Suomessa lauantaina 26. elokuuta 2023. Silloin poliisilaitokset järjestävät tapahtumia yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Oulun poliisilaitos järjestää Poliisin päivän tapahtumansa kello 10–14 Paltamon Eino Leino -puistossa ja Oulun kauppatorilla (kauppatorin remontista huolimatta).

Poliisin päivän teemana on tänä vuonna nuoret ja turvallisuus. Tapahtumien tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa. Tapahtumissa on paikalla niin poliiseja, poliisiksi opiskelevia kuin siviilihenkilöstöäkin. Poliisi kutsuu kaikenikäiset ihmiset osallistumaan tapahtumiin:

– Poliisin päivän tapahtumissa kuka tahansa voi keskustella kanssamme ajankohtaisista ja mieltä askarruttavista aiheista. Kerromme mielellämme paitsi poliisin urasta myös siviilitehtävistä, sillä poliisihallinnossa työskentelee paljon muitakin kuin poliiseja, muistuttaa Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mika Heinilä.

Poliisiksi opiskelevilta voi kysyä poliisiopinnoista, ja lupapalvelujen asiantuntijat neuvovat lupa-asioissa.

Esittelyssä on poliisin kalustoa

Poliisin päivän tapahtumat eivät ole pelkästään keskustelutilaisuuksia, vaan niissä on esillä myös poliisin varusteita ja kalustoa, kuten poliisiautoja ja -moottoripyöriä. Paltamon-tapahtumassa on nähtävillä myös poliisin panssariauto, ja siellä tarjotaan munkkia ja kahvia ensimmäisille vieraille.

Oulun-tapahtumassa voi tavata poliisilaitoksen tuoreimman somepoliisin, keväällä Tiktokissa aloittaneen vanhemman konstaapelin Olli Kärsämän (@polliisiolli). Aito Toripolliisi haastattelee paikalla olevia vieraita, poliiseja ja muita Oulun poliisilaitoksen työntekijöitä. Lisäksi tapahtumassa esiintyy muusikko Sana.

Kainuu Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Paltamo Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta