Kom och fira Polisens dag i Uleåborg och Paltamo

Utgivningsdatum 14.8.2023 12.27
Nyhet

Polisinrättningen i Uleåborg ordnar sitt evenemang på Polisens dag den 26 augusti 2023 på salutorget i Uleåborg och i Eino Leino-parken i Paltamo. Vid evenemangen kan du till exempel diskutera aktuella frågor och karriärmöjligheter inom polisförvaltningen med anställda vid polisen.

Den traditionella Polisens dag firas i Finland lördagen den 26 augusti 2023. Då ordnar polisinrättningarna evenemang på över 20 orter runt om i Finland. Polisinrättningen i Uleåborg ordnar sitt evenemang på Polisens dag klockan 10–14 i Eino Leino-parken i Paltamo och på salutorget i Uleåborg (trots att salutorget håller på att renoveras).

Temat för Polisens dag i år är ungdom och säkerhet. Syftet med evenemangen är att främja polisens lokala icke-anonyma synlighet och interaktion med invånarna i området. Poliser, personer som studerar till polis och civil personal kommer att närvara vid evenemangen. Polisen bjuder in personer i alla åldrar att delta i evenemangen:

– Vid evenemangen på Polisens dag kan vem som helst tala med oss om aktuella frågor som sysselsätter tankarna. Vi berättar gärna inte bara om en poliskarriär utan också om civila uppgifter, eftersom det finns många andra personer som arbetar inom polisförvaltningen förutom poliser, påminner Mika Heinilä, polischef vid polisinrättningen i Uleåborg.

Du kan ställa frågor till polisstuderande om polisstudier, och tillståndstjänsternas experter ger dig råd i tillståndsärenden.

Polisutrustning utställd

Polisdagens evenemang är inte bara diskussionstillfällen utan presenterar även polisens utrustning och materiel, såsom polisbilar och -motorcyklar. Vid evenemanget i Paltamo får man även beskåda polisens pansarbil och de första gästerna blir bjudna på munkar och kaffe.

Vid evenemanget i Uleåborg kan du träffa polisinrättningens nyaste polis på sociala medier, äldre konstapel Olli Kärsämä (@polliisiolli), som började på TikTok i våras. En riktig Torgpolis intervjuar gäster, poliser och andra anställda vid Uleåborgs polisinrättning som är på plats. På evenemanget uppträder även musikern Sana.

Brott och utredning Kajanaland Norra Österbotten Nyheter Paltamo Polisens förebyggande arbete Polisinrättningen i Uleåborg Tillståndtjänst Trafik Uleåborg Övervakning och larmverksamhet