Ukrainan sodan aiheuttamien tilapäisen suojelun hakemusten määrä on hienoisessa nousussa Länsi-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 30.6.2022 10.58
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on jätetty helmikuun jälkeen noin 2000 Ukrainan sotaan liittyvää tilapäisen suojelun hakemusta. Viikolla 24 hakemuksia jätettiin koko poliisilaitoksen alueella 70 ja juhannusviikolla 50 kappaletta. Viikkotasolla hakemusten määrä on ollut hienoisessa nousussa, mutta näköpiirissä ei ole, että hakemusmäärät lähtisivät merkittävään nousuun.

Poliisi ottaa Länsi-Uudellamaalla hakemuksia vastaan Espoon pääpoliisiasemalla sekä Lohjan ja Raaseporin poliisiasemilla. Ylikomisario Aapo Isoaho kertoo, että alkukevään ruuhkat ovat poliisilaitoksella tasoittuneet jo muutama kuukausi sitten, joskin kesäkuussa hakemusten määrä on viikkotasolla ollut hienoisessa nousussa. Toisaalta myös hakemusten peruutuksia on tullut.

− Hakemuksensa peruuttaneita henkilöitä on ollut alueellamme yli sata, Isoaho sanoo.

Poliisi on pääosin voinut palvella tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä sujuvasti ja nopeasti. Yksittäisiä jonoja on ollut ajoittain tilanteissa, joissa isompia ryhmiä on tullut poliisiasemille ilman ennakkotietoa.

− Toivomme edelleen, että ryhmää kuljettava tai muutoin auttava henkilö olisi meihin etukäteen yhteydessä poliisin puhelinvaihteen kautta. Näin voimme varata sopivan määrän henkilöstöä ryhmän avuksi, eikä kenenkään tarvitse jonottaa pitkiä aikoja, Isoaho sanoo.

Espoo Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Raasepori Uutinen