Murupolku

Navigointivalikko

KRP kannustaa kehittämään osaamista -Christian Jämsen uratarina

KRP kannustaa kehittämään osaamista

Tiedonhallintapäällikkö Christian Jämsén 
Keskusrikospoliisi, kyberrikostorjuntakeskus
Filosofian maisteri pääaineena historia

Työnkuvani on laaja ja monialainen. Suunnittelen ja kehitän Kyberrikostorjuntakeskuksen toimintaa yhteistyössä keskuksen päällikön kanssa. Siihen kuuluu työtä kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa sekä Kyberrikostorjuntakeskuksen viestintää ja mediayhteistyötä.

Olen valmistunut filosofian maisteriksi pääaineenani historia. Tietoturva- ja kyberaiheiden pariin päädyin käytännön työkokemuksen ja oman kiinnostukseni kautta. Ennen Keskusrikospoliisiin siirtymistäni työskentelin valtionhallinnossa tietoturvapäällikkönä. Olen täydentänyt osaamistani turvallisuusjohdon lisäkoulutuksella, ja tavoitteena on seuraavaksi hallintotieteiden maisterin tutkinto julkisesta johtamisesta.

Olen saanut Keskusrikospoliisissa kattavan perehdytyksen ja uusia haasteita. Työnantaja kannustaa opiskelemaan ja kehittämään osaamista. Olen oppinut paljon uutta poliisitoiminnasta, ja näkökulmani kyberturvallisuuteen ja erityisesti kyberrikollisuuteen on avartunut entisestään.

Työyhteisömme on avoin ja vastaanottavainen. Pääsen työskentelemään ainutlaatuisissa työtehtävissä, jotka ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä. Työpäivät ylitarkastajana ovat vaihtelevia ja ajoittain hektisiä, mutta ennen kaikkea opettavaisia, koska pääsen työskentelemään jatkuvasti muuttuvien ilmiöiden parissa.