Organisaatio ja johto Helsingin poliisilaitos hero

Helsingin poliisilaitoksen organisaatio

Vastaamme kaikille turvallisesta ja viihtyisästä pääkaupungista yhdessä Helsingin kaupungin ja muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Helsingin poliisiasema sijaitsee Pasilassa. Meillä voit jättää rikosilmoituksen, hakea passia, henkilökorttia ja muita lupia. 

Helsingin poliisilaitos on perustettu vuonna 1826 ja se on Suomen suurin poliisiyksikkö. Poliisilaitoksessa työskentelee noin 1600 henkilöä, joista poliiseja on noin 1300. 

Paikallispoliisin tehtävien lisäksi vastaamme tasavallan presidentin, valtioneuvoston jäsenten ja valtiovieraiden turvallisuudesta. Myös poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu, valtakunnallinen ihmiskauppatutkintaryhmä ja liikenneturvallisuuskeskus on sijoitettu Helsingin poliisilaitokselle. 

Poliisin hihassa on poliisimerkki eli miekkaleijona.

Navigointivalikko

Helsingin poliisilaitoksen organisaatio ja johto otsikko gallerialle

Helsingin poliisilaitoksen johto

Sisältöjulkaisija

Helsingin poliisilaitos työpaikkana

Helsingin poliisilaitos työpaikkana

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä turvallisen Helsingin eteen?

Helsingin poliisilaitoksella tätä työtä tekee yli 1 800 osaajaa monipuolisesti eri tehtävissä. Toiminta-alueemme eli pääkaupunki on Suomen valtion johdon ja hallinnon, työelämän, vapaa-ajanvieton ja liikenteen keskus. Helsinki on myös kansallinen ja kansainvälinen kohtaamispaikka, jossa sijaitsevat muun muassa suurlähetystöt. Vastaamme kaupungin yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta, tutkimme ja ennalta estämme rikoksia sekä tarjoamme poliisin lupapalveluita: autamme, toimimme, ratkaisemme.

Turvaamme ja valvomme myös yleisiä kokouksia kuten mielenosoituksia sekä yleisötapahtumia, joita Helsingissä järjestetään päivittäin. Kohtaamme kaupunkilaisia asiakaspalvelupisteissämme ja autopartioiden lisäksi muun muassa koira-, ratsu-, moottoripyörä-, fillari- ja venepoliisin toiminnassa. Poliisilaitoksellamme on myös useita valtakunnallisia erityistehtäviä kuten Poliisin liikenneturvallisuuskeskus, ihmiskaupparikosten tutkintaryhmä, henkilösuojaustehtävät ja valmiusyksikkö Karhu.

Tuemme työntekijöidemme työkykyä ja työhyvinvointia monipuolisesti. Helsingin poliisilaitos tarjoaa lukuisia mielenkiintoisia työtehtäviä ja jatkuva oppiminen on kiinteä osa toimintaamme: meillä saat kehittää ja kehittyä. Henkilöstömme kokee työyhteisömme voimavaroiksi työyhteisön tuen, työilma-piirin ja yhteistyön. Olemme sitoutuneet edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössämme.

Tutustu Töihin meille -sivuihin.