Organisaatio ja johto Helsingin poliisilaitos hero

Helsingin poliisilaitoksen organisaatio

Vastaamme kaikille turvallisesta ja viihtyisästä pääkaupungista yhdessä Helsingin kaupungin ja muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Helsingin poliisiasema sijaitsee Pasilassa. Meillä voit jättää rikosilmoituksen, hakea passia, henkilökorttia ja muita lupia. 

Helsingin poliisilaitos on perustettu vuonna 1826 ja se on Suomen suurin poliisiyksikkö. Poliisilaitoksessa työskentelee noin 1600 henkilöä, joista poliiseja on noin 1300. 

Paikallispoliisin tehtävien lisäksi vastaamme tasavallan presidentin, valtioneuvoston jäsenten ja valtiovieraiden turvallisuudesta. Myös poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu, valtakunnallinen ihmiskauppatutkintaryhmä ja liikenneturvallisuuskeskus on sijoitettu Helsingin poliisilaitokselle. 

Poliisin hihassa on poliisimerkki eli miekkaleijona.

Navigointivalikko

Helsingin poliisilaitoksen organisaatio ja johto otsikko gallerialle

Helsingin poliisilaitoksen johto

Sisältöjulkaisija

Helsingin poliisilaitos työpaikkana

Helsingin poliisilaitos työpaikkana

Helsingin poliisilaitos on perustettu vuonna 1826 ja se on Suomen suurin poliisiyksikkö.

Perustehtävien lisäksi poliisilaitoksella on runsaasti valtakunnallisia ja alueellisia poliisin erityistehtäviä, esimerkiksi vastaaminen presidentin ja valtioneuvoston jäsenten turvallisuudesta.

Helsingissä poliisi näkyy normaalin partioinnin lisäksi koira-, ratsu-, moottoripyörä-, fillari- ja venepoliiseina. Myös poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu sekä liikenneturvallisuuskeskus on sijoitettu Helsinkiin.

Poliisien lisäksi laitoksella työskentelee monien muiden alojen asiantuntijoita, kuten tietotekniikan, oikeustieteiden, talouden ja hankinnan sekä viestinnän alalta.

Tutustu Töihin meille -sivuihin.