Organisaatio ja johto Länsi-Uudenmaan poliisilaitos hero

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen organisaatio

Poliisilaitos vastaa Länsi-Uudellamaalla yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta, rikosten ja häiriöiden ennalta estämisestä sekä rikosten esitutkinnasta ja syyteharkintaan saattamisesta. 

Lupapalvelumme palvelevat asukkaita esimerkiksi matkustusasiakirjoihin ja virallisiin henkilöllisyystodistuksiin liittyvissä asioissa. Myönnämme ja valvomme myös muun muassa ampuma-aseisiin ja yksityiseen turvallisuusalaan liittyviä lupia.

Poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö Timo Saarinen apunaan apulaispoliisipäälliköt Kimmo Markkula ja Jarmo Pitkämäki sekä poliisilaitoksen johtoryhmä. 
 

Kilon poliisiasema kesällä iltahämärässä

Navigointivalikko

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen organisaatio ja johto otsikko gallerialle

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen johto

Sisältöjulkaisija

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos työpaikkana

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos työpaikkana

Työyhteisössämme on noin 550 osaajaa, joista poliiseja on noin 450. Lisäksi meillä työskentelee muun muassa oikeustieteiden, talouden, henkilöstö- ja hallintoalan sekä viestinnän asiantuntijoita. Tarjoamme mahdollisuuksia myös korkeakouluharjoittelijoille.

Poliisiasemia meillä on neljä: pääpoliisiasemamme Espoo sekä Kirkkonummen, Lohjan ja Raaseporin poliisiasemat. 

Teemme töitä toimintaympäristöltään kehittyvässä, historiallisessa ja kulttuurillisesti rikkaassa kymmenen kunnan alueen kokonaisuudessa. Kumppaneitamme ovat kuntien lisäksi muun muassa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, Rajavartiolaitos sekä Puolustusvoimat. Päivittäin teemme yhdessä töitä naapuripoliisilaitostemme ja hätäkeskuksen kanssa.

Olemme perinteitä ja toisiamme kunnioittava, toimintaamme kehittävä ja henkilöstömme hyvinvoinnista huolehtiva ja viestivä poliisilaitos.

Tutustu Töihin meille -sivuihin.