Organisaatio ja johto Länsi-Uudenmaan poliisilaitos hero

Organisationen vid polisinrättningen i Västra Nyland

Polisinrättningen upprätthåller den allmänna ordningen och säkerheten samt förebygger brott och störningar i Västra Nyland. Polisinrättningen ansvara för förundersökningen och för skickandet av brott till åtalsprövning. 

Tillståndstjänsten betjänar kunder i ärenden som t.ex gäller resedokument och officiella identitetsbevis. Vi beviljar och övervakar också tillstånd som gäller bl.a. skjutvapen och tillstånd för den privata säkerhetsbranschen.

Polisinrättningen leds av polischef Timo Saarinen, och han får hjälp av biträdande polischeferna Kimmo Markkula och Jarmo Pitkämäki samt av polisinrättningens ledningsgrupp.
 

 

Kilon poliisiasema kesällä iltahämärässä

Navigeringsmeny

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen organisaatio ja johto otsikko gallerialle sv

Ledningen vid polisinrättningen i Västra Nyland

Innehållspublicerare

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos työpaikkana

Polisinrättningen i Västra Nyland som arbetsplats

Vår arbetsgemenskap består av 550 kunniga personer, av vilka cirka 450 är poliser. Hos oss arbetar också experter inom områden som rättsvetenskap, ekonomi, personal- och administration samt kommunikation. Vi erbjuder också arbetsmöjligheter för högskolestuderanden.

Vi har fyra polisstationer: huvudpolisstationen i Esbo samt polisstationerna i Kyrkslätt, Lojo och Raseborg. Vi arbetar i ett historiskt och kulturrikt område som består av 10 kommuner, och i en verksamhetsomgivning som utvecklas. Sammarbetspartners är förutom kommunerna bl.a. Västra Nylands räddningsverk, Gränsbevakningen samt Försvarsmakten. Dagligen samarbetar vi med våra grannpolisinrättningar och nödcentralen.

Polisinrättningen vill signalera värdesättning av traditioner, respekt för varandra, utvecklandet av verksamheten och personalens välbefinnande.

Bekanta dig med Jobba hos oss -sidorna