Navigointivalikko

Poliisille luovutetun aseen huutokauppa

Poliisille luovutetun aseen huutokauppa

Olet luovuttanut poliisille omistamasi ampuma-aselain mukaisen esineen ja haluat, että esine myydään poliisin julkisessa huutokaupassa. Seuraavassa lisätietoa huutokauppaamiseen liittyen.

Poliisilaitos toimittaa julkiseen huutokauppaan luovutetut esineet Poliisihallituksen asehallintoon. Asehallinto järjestää noin kuusi (6) kertaa vuodessa huutokaupan, jossa myydään kerrallaan noin 500-700 ampuma-aselain mukaista esinettä. 

Osoitetietosi tai tilinumerosi saattaa muuttua esineiden luovutusajankohdan jälkeen. Muutoksista on hyvä ilmoittaa asehallinnon virkasähköpostiin asehallinto@poliisi.fi asian käsittelyn helpottamiseksi ja tiedonkulun varmistamiseksi. Mainitse sähköpostissa täydelliset yhteystietosi sekä muuttuneet tiedot. Mainitse lisäksi, mikäli ilmoitat tiedot kuolinpesän edustajana. Voit lähettää virkasähköpostiin myös muut tiedustelut ja yhteydenottopyynnöt. Halutessasi voit toimittaa tietosi myös salattuna poliisin turvapostilla.

Huutokaupan jälkeen

Kun esine on ollut mukana huutokaupassa, lähetetään esineen luovuttajalle aina kirje. Kirjeessä ilmoitetaan, onko esine myyty huutokaupassa ja mihin hintaan, vai onko esine jäänyt myymättä. Saman luovuttajan esineet saatetaan huutokaupata eri aikaan logistisista syistä.

Esineen lähtöhinta on huutokaupassa aina 50 euroa. Ampuma-aselain mukaan myydystä esineestä poliisi saa vähentää huutokaupan toimittamisesta aiheutuneet tarpeelliset kustannukset. Kustannusten määrä on 50 euroa eli sama kuin esineen lähtöhinta.

Mikäli luovuttamasi esine tulee myydyksi lähtöhinnalla, ei tilitettävää tuottoa jää. Jos esineen myyntihinta nousee yli 50 euron, vähennetään hinnasta ensin kulut ja jäljelle jäävä tuotto maksetaan tilille, jonka olet ilmoittanut poliisille tai asehallintoon. Muista tarkastaa tilinumerotiedot huolellisesti, kun saat asehallinnosta kirjeen koskien esineen huutokauppaamista ja tilitettävää tuottoa (kirjeessä on mainittu ilmoittamasi tilinumero). 

Huomioithan, että mikäli luovuttamasi esine jää huutokaupassa myymättä, esinettä ei yritetä myydä toista kertaa eikä sitä palauteta, vaan se siirtyy korvauksetta valtion omistukseen (Ampuma-aselaki 1/1998, 100 § 2 mom.) Tässäkin tapauksessa saat asiasta tiedon kirjeitse.

Kun luovuttamasi esine on toimitettu asehallintoon huutokaupattavaksi, ei esinettä eikä sen mukana tulleita lisävarusteita enää palauteta. Huutokauppaan toimitettu esine luovutetaan asehallinnosta uudelle omistajalle vain asehuutokaupan kautta.

Lisätiedot

Asehuutokauppojen ajankohdat, ehdot ja toteutuneet myyntihinnat

Poliisihallitus asehallinto asehallinto@poliisi.fi