Navigointivalikko

Asehuutokaupat

Asehallinnon huutokaupat

Poliisin työntekijä tutkii auki taitettua haulikkoa.

Poliisi myy julkisella huutokaupalla omistajan lukuun ampuma-aseen ja aseen osan, jotka ovat haltuunotosta tehdyn päätöksen nojalla poliisin hallussa ja joita ei ole luovutettu asianmukaisen luvan haltijalle. 

Poliisi myy julkisella huutokaupalla omistajan lukuun myös ampuma-aseen, jos ampuma-aseen omistajalla ei ole lupaa kyseisen ampuma-aseen hallussapitoon tai ampuma-asetta ei tehdä pysyvästi ampumakelvottomaksi. 

Huutokauppahinnasta tilitetään käsittelykulujen ylittävä osuus. Huutokaupassa myymättä jääneet esineet siirtyvät lunastuksetta valtion omistukseen.

Poliisihallituksen asehallinto järjestää huutokaupan osoitteessa Konepajankatu 2, Riihimäki (käynti sisäpihan puolelta).

Asehallinnon huutokaupat 2023

  • tiistaina 21.2.2023
  • keskiviikkona 19.4.2023
  • keskiviikkona 7.6.2023
  • keskiviikkona 30.8.2023
  • keskiviikkona 11.10.2023
  • keskiviikkona 22.11.2023

Sisäänpääsy ja ilmoittautuminen

Huutokauppaan voivat osallistua henkilöt, yritykset ja yhteisöt, jotka ovat oikeutettuja hankkimaan ampuma-aseen tai aseen osan. Huutokauppaan ilmoittaudutaan etukäteen. Huutokauppaa koskeva tiedote, aseluettelot huutokaupattavista esineistä ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan noin kuukausi ennen huutokauppaa uutisena tällä sivulla.

Huutokauppa-alueelle on pääsy sallittu vain niille henkilöille, jotka ovat etukäteen ilmoittautuneet ja joilla on mukanaan virallinen henkilöllisyyttä osoittava asiakirja eli voimassa oleva passi tai henkilökortti ja hankkimiseen oikeutta lupa (ajokortti ei riitä). Asekeräilijän tulee esittää virallisen henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan ja hankkimiseen oikeuttavan luvan lisäksi keräilijähyväksyntä. Ase-elinkeinonharjoittajan edustajan tulee esittää virallisen henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan lisäksi aseenkäsittelylupa ja asealan elinkeinolupa.

Poliisi tarkistaa edellä mainitut asiakirjat sisäpihan portilla ennen alueelle pääsyä. Tämän jälkeen ilmoittaudutaan huutokauppaan ilmoittautumispisteellä. Ilmoittautumisen yhteydessä esitetään henkilötiedot ja hankkimiseen oikeuttavat asiakirjat uudelleen; tiedot asiakirjoista merkitään ostajaluetteloon sekä luovutetaan ostajanumeroa osoittava kyltti. Ilmoittautumisen jälkeen on mahdollisuus tutustua huutokaupattaviin esineisiin. 

Huutokauppamenettely

Huutokauppaehdot ovat tämän sivun yhteydessä. Muutokset aseluetteloissa ovat mahdollisia. Luetteloita ei ole jaossa huutokauppatilaisuudessa.

Huutokaupattavan esineen lähtöhinta on 50 euroa. Aseluettelossa 1 olevasta esineestä tehdään tarjous suullisesti selkeällä äänellä ja samalla nostetaan ylös ilmoittautumisen yhteydessä saatu numerokyltti. Aseluettelon 2 esineestä vähintään yhden ostajan tulee tehdä sitova 50 euron tarjous, jotta kyseinen esine otetaan huudettavaksi. Sitova tarjous tulee tehdä näytön aikana ennen huutokaupan alkamista. Ne aseluettelon 2 esineet, joista on tehty etukäteistarjous, huutokaupataan samalla menettelytavalla kuin aseluettelon 1 esineet. 

Huutokauppahinnan maksaminen ja esineiden luovutus

Huudetut esineet on maksettava ja vietävä pois huutokauppapäivänä. Huutokaupassa voi maksaa vain yleisimpiä maksukortteja käyttäen (ei käteisellä). Huutokaupan sulkeuduttua ei esineitä enää luovuteta. 

Ampuma-aseet myydään ja luovutetaan vain luvanhaltijalle, ei valtakirjalla asiamiehelle. Yksityishenkilöille tai asekeräilijöille myytävät esineet luovutetaan ainoastaan voimassaolevaa hankkimiseen oikeuttavaa lupaa vastaan.  Alkuperäinen lupa on oltava mukana. Poikkeuksena on aseen osan ostaminen. Tällöin henkilöllä on oltava mukana hallussapitolupa/aselupa siitä aseesta, johon ostettava aseen osa liitetään.

Toteutuneet myyntihinnat

2023

Toteutuneet myyntihinnat 22.11.2023 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 11.10.2023 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 30.8.2023 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 7.6.2023 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 19.4.2023 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 21.2.2023 asehuutokauppa

2022

Toteutuneet myyntihinnat 30.11.2022 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 12.10.2022 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 1.9.2022 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 14.6.2022 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 5.5.2022 asehuutokauppa

Toteutuneet myyntihinnat 16.3.2022 asehuutokauppa (Excel-tiedosto)

2021

Toteutuneet myyntihinnat 15.12.2021 asehuutokauppa (Excel-tiedosto)

Toteutuneet myyntihinnat 2.11.2021 asehuutokauppa (Excel-tiedosto)

Toteutuneet myyntihinnat 23.9.2021 asehuutokauppa (Excel-tiedosto)

Toteutuneet myyntihinnat 11.8.2021 asehuutokauppa (Excel-tiedosto)

2019-2020

Toteutuneet myyntihinnat esineittäin vuosina 2019–2020 (Excel-tiedosto)

Asehuutokauppailmoitusten aseluettelot eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Ne ovat suoraan nykyisestä asetietojärjestelmästä saatavia tulosteita; asetietojärjestelmän käyttöönoton ajankohtana ei saavutettavuutta edellytetty. Saavutettavuus on huomioitu uuden asetietojärjestelmän kehitystyössä.