Navigointivalikko

Tietosuojaseloste Poliisin uutiskirjeen jakelu

Tietosuojaseloste Poliisin uutiskirjeen jakelu

Rekisteröityjen informointi ID-18175972 (Tietosuojaseloste)
15.05.2018 POL-2018-17138

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679 artikla 12 sekä artikla 13 (tiedot kerätään rekisteröidyltä itseltään).

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679 artikla 12 sekä artikla 14 (kun tietoja ei kerätä rekisteröidyltä itseltään).

Tietosuojalain 33 §:ssä säädetään rajoituksista rekisterinpitäjän velvollisuuteen toimittaa artiklan 13 ja 14 mukaisia tietoja rekisteröidylle.

  1. Tietojärjestelmän/rekisterin nimi
    Poliisin uutiskirjeen jakelu
     
  2. Rekisterinpitäjä
    Poliisihallitus
    Postiosoite: PL 1000, 02151 Espoo
    Käyntiosoite: Vuorimiehentie 3, 02150 Espoo
    Puhelin: 0295 480 181 (vaihde)
    Sähköposti: [email protected] 
     
  3. Rekisterinpitäjän edustaja ja järjestelmän/rekisterin tietosuojavastaava
    Rekisterinpitäjä; ylitarkastaja Aija Tiainen-Broms
    Sähköposti: [email protected] 
    Tietosuojavastaava: ylitarkastaja Anna Lind
    Sähköposti: [email protected] 
    Poliisihallitus
    Postiosoite: PL 1000, 02151 Espoo
    Käyntiosoite: Vuorimiehentie 3, 02150 Espoo
    Puhelin: 0295 480 181 (vaihde)
    Sähköposti: [email protected] 
     
  4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset sekä käsittelyn oikeusperuste
    Tietojen avulla sidosryhmän tai median edustaja saa poliisin uutiskirjeen sähköpostiinsa. Tietoja käsitellään myös asiakassuhteen hoitamiseksi kuten tilausten muuttamiseksi tai poistamiseksi. Uutiskirjeen jakelussa oleva voi poistaa itsensä jakelulistalta "Peru uutiskirjeen tilaus" -linkistä.
     
  5. Rekisterinpitäjän oikeutetut edut
    Ei ole.
     
  6. Käsiteltävät henkilötietoryhmät ja muut tietoryhmät
    Palvelun tarjoamiseksi on tarpeen käsitellä seuraavia tietoja:

    - etunimi
    - sukunimi
    - sähköpostiosoite

    Tiedot kerätään rekisteröidyltä itseltään. 

    Poliisi voi liittää jakeluun myös organisaatioita, jolloin tiedot ovat organisaation nimi ja sähköpostiosoite. Poliisihallitus voi myös liittää jakeluun sidosryhmiä kuten eduskunnan kansanedustajat, kuntien organisaatiot tms. Tieto on saatu julkisista lähteistä. Kaikille näin liitetyille on lähetetty tieto liittämisestä jakeluun sekä tarjottu mahdollisuus jatkaa tai perua tilaus.
     
  7. Lakisääteinen tai sopimukseen perustuva velvollisuus antaa henkilötiedot
    Ei ole.
     
  8. Henkilötietojen vastaanottajat
    Poliisihallituksen viestintä käsittelee tilaajien tietoja palvelun tarjoamiseksi.

    Tiedot viedään osaksi uutiskirjeen julkaisujärjestelmää, jonka tietoja voi teknisesti käsitellä myös tietojärjestelmän toimittaja.

    Toimittajalla ja tietojen käsittelijöillä on velvollisuus suojata palvelussa oleva tieto.

    Toimittajalla ei ole oikeutta jakaa tietoja eteenpäin tai käyttää niitä muihin tarkoituksiin kuin poliisin viestinnän palveluiden toteuttamiseen sopimuksen mukaisesti.
     
  9. Tietojen siirrot kolmansiin maihin ja tiedot käytettävistä suojatoimista
    Tietoja ei siirretä Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Jos tilanne muuttuisi, rekisteröidylle ilmoitetaan.
     
  10. Tietojen säilytysaika tai sen määrittämisen kriteerit
    Rekisteröidyn tiedot tai tilaukset poistetaan tai muutetaan rekisteröidyn pyytäessä.
    Rekisterinpitäjä voi myös poistaa palvelusta toimimattomat sähköpostiosoitteet ja niihin liittyvät tiedot.
     
  11. Rekisteröidyn tarkastusoikeus ja tarkastusoikeuden toteuttaminen (oikeus saada pääsy tietoihin)
    Jokaisella on oikeus saada tarkastaa tilaajarekisteriin talletetut tietonsa. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella
    Poliisihallitus
    Postiosoite: PL 1000, 02151 Espoo
    Käyntiosoite: Vuorimiehentie 3, 02150 Espoo
    Sähköposti: [email protected] 

    Tarkastuspyynnössä tulee mainita, mistä rekisteristä on kyse.
     
  12. Tarkastusoikeuden rajoitukset (välillinen tarkastusoikeus)
    Tietosuojavaltuutettu voi rekisteröidyn pyynnöstä tarkastaa rekisteröityä koskevien tietojen lainmukaisuuden.
     
  13. Tiedon korjaaminen ja tiedon korjaamisen toteuttaminen (oikeus tietojen oikaisemiseen ja oikeus tietojen poistamiseen)
    Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterinpitäjää korjaamaan häntä itseään koskevat virheelliset tiedot. Jokaisella rekisteröidyllä tilaajalla on mahdollisuus perua uutiskirjeen tilaus kirjeessä olevasta linkistä tai pyytää poistoa sähköpostitse osoitteesta [email protected]

    Tarvittaessa neuvoja saa Poliisihallituksen viestinnästä virka-aikaan.
     
  14. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
    Ei ole.
     
  15. Vastustamisoikeus
    Ei ole tarpeen.
     
  16. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
    Ei koske tätä rekisteriä.
     
  17. Jos käsittely perustuu suostumukseen (artikla 6.1(a)) tai nimenomaiseen suostumukseen (artikla 9.2(a)), tieto oikeudesta peruuttaa suostumus milloin tahansa
    Käsittely perustuu tilaukseen tai suostumuksen antamiseen. Kaikille tilaajille on mennyt viesti, jonka perusteella he ovat voineet jatkaa tai päättää tilauksensa tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Jos henkilö ei aktiivisesti ole jatkanut tilausta, tilaus on päätetty.
     
  18. Oikeus saattaa asia tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi (toimenpidepyyntö tietosuojavaltuutetulle)
    Jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan henkilötietoja koskevaa lainsäädäntöä, rekisteröidyllä on oikeus saattaa asia tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi.

    Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot
    Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
    Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
    Puhelin: 0295 666 700
    Sähköposti: [email protected] 
     
  19. Automaattinen päätöksenteko tai profilointi -
     
  20. Tietosuojaselosteen saatavilla pito
    Selosteet talletetaan niin, että ne ovat helposti rekisteröidyn saatavilla.

    Valtakunnalliset tietosuojaselosteet pidetään kaikkien saatavilla sähköisessä muodossa poliisin valtakunnallisessa tietoverkossa (www.poliisi.fi) ja poliisin sisäisessä tietoverkossa (intranet).

    Tietosuojaselosteet talletetaan poliisin hallinnollisen asiankäsittelyn asianhallinta-, päätöksenteko- ja arkistointijärjestelmään (ACTA).