Maksuliikenne-estot

Rahapelaamisen maksuliikenne-estot

Rahapelaamisen maksuliikenne-estot tulivat voimaan vuoden 2023 alusta. Maksuliikenne-estojen tavoitteena on vaikuttaa Manner-Suomen rahapelitarjontaan, koska tarjolla oleviin rahapeleihin ja niiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen vaikuttamalla voidaan tehokkaalla tavalla ehkäistä haittoja. Manner-Suomen ulkopuolista rahapelaamista ei ole rajoitettu ja säännelty arpajaislailla. Sen sijaan rahapelien saatavuutta on päätetty rajoittaa pelaajien suojelemiseksi rahapelaamisesta aiheutuvilta haitoilta ja yksinoikeusjärjestelmän turvaamiseksi. 

Maksuliikenne-estoilla rajoitetaan pelaajalta lähtevää rahaliikennettä niille rahapeliyhtiöille, jotka ovat saaneet Poliisihallitukselta kieltopäätöksen arpajaislain vastaisesta markkinoinnista. Silloin kun maksuliikenne-estoja on voimassa, löydät sivun alalaidasta listan yhtiöistä, joihin maksuliikenne-estot kohdistuvat. 

Maksuliikenne-estojen toteutumisen kannalta maksupalveluntarjoajat ovat avainasemassa, sillä niillä on velvollisuus estää maksut Poliisihallituksen edellyttämällä tavalla.  Maksupalveluja ovat esimerkiksi tilisiirrot, maksukorttimaksut ja suoraveloitus. Mikäli maksuja ei estetä maksuliikenne-estojen mukaisesti, Poliisihallitus voi kieltää maksupalveluntarjoajalta rahapelaamista koskevien maksutapahtumien käynnistämisen ja toteuttamisen. Kiellon tueksi voidaan asettaa uhkasakko.

Maksuliikenne-estot oik palsta ladattavat tiedostot

Ladattavat tiedostot

Poliisihallituksen ohjeet ja linjaukset maksuliikenne-estoista
Maksuliikenne-estolista (.csv) 2.4.2024
Tiedoston sha256-tiiviste on 352256f46944c3704db9d58e99535e8c2e56b20db308b64f2f76d56ba9476637