Poliisin liikenneturvallisuuskeskus

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus

Poliisin automaattisen liikennevalvonnan valokuvat siirtyvät kiinteistä valvontapisteistä langattomasti Helsingin Malmilla sijaitsevaan Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen. Laitteiston ottamassa valokuvassa näkyy ajoneuvo, rekisteritunnus, kuljettaja ja kuvan tunnistetiedot.

Liikenneturvallisuuskeskus toimii Poliisihallituksen ohjauksessa, mutta kuuluu hallinnollisesti Helsingin poliisilaitoksen alaisuuteen. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen keskeisin tavoite on liikenneturvallisuuden parantaminen. Liikenneturvallisuuskeskuksessa käsitellään vuosittain noin 600 000 automaattisessa liikennevalvonnassa todettua tapausta.

Kysyttävää? 

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät verkkosivuiltamme Usein kysytyt kysymykset -osiosta. Myös puhelinpalvelussamme on valikko ja joukko nauhoitteita, joissa vastataan eräisiin usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et saa vastausta näistä, valitse soittaessasi numero viisi, niin puhelusi yhdistyy suoraan asiakaspalvelijalle.

Jos olet saanut ilmoituksen automaattisella liikennevalvontalaitteella kuvatusta rikkomuksesta tai haluat tehdä oikaisuvaatimuksen saamastasi liikennevirhemaksupäätöksestä, voit hoitaa asian poliisin verkkoasioinnissa.

Yhteystiedot

Vain automaattivalvontaa koskevat asiat:

Postiosoite PL 11, 00241 Helsinki
Käyntiosoite Viljatie 2, 00700 Helsinki
Tiedoksiantopisteemme on auki ma–la klo 10.30–13.00.

Puhelin 0295 417 917 (ma–pe klo 9–15)
Faksi 09 876 4786
Sähköposti [email protected]  
Voit myös lähettää sähköpostiviestisi salattuna.

Vastaamme kysymyksiisi puhelinpalvelussa ja verkkosivuilla.

Liikenneturvallisuus- ja valvonta- UKK haitarin otsikko

Automaattivalvonnan usein kysytyt kysymykset

Liikenneturvallisuus ja valvonta - UKK haitari