Poliisin liikenneturvallisuuskeskus

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus

Poliisin automaattisen liikennevalvonnan valokuvat siirtyvät kiinteistä valvontapisteistä langattomasti Helsingissä sijaitsevaan Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen. Laitteiston ottamassa valokuvassa näkyy ajoneuvo, rekisteritunnus, kuljettaja ja kuvan tunnistetiedot.

Liikenneturvallisuuskeskus toimii Poliisihallituksen ohjauksessa, mutta kuuluu hallinnollisesti Helsingin poliisilaitoksen alaisuuteen. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen keskeisin tavoite on liikenneturvallisuuden parantaminen. Liikenneturvallisuuskeskuksessa käsitellään vuosittain noin 150 000 automaattisessa liikennevalvonnassa todettua liikennerikkomusta ja -rikosta. Automaattivalvonnan asioiden lisäksi Liikenneturvallisuuskeskuksessa käsitellään kaikki Helsingin poliisilaitoksen määräämien liikennevirhemaksujen oikaisuvaatimukset.

Verkkoasiointi

Jos olet saanut ilmoituksen automaattisella liikennevalvontalaitteella kuvatusta rikkomuksesta tai haluat tehdä oikaisuvaatimuksen saamastasi liikennevirhemaksupäätöksestä, voit hoitaa asian poliisin verkkoasioinnissa.

Yhteystiedot

Vain automaattivalvontaa koskevat asiat.

Postiosoite: PL 11, 00241 HELSINKI
Käyntiosoite 17.6.2023 asti: Viljatie 2, 00700 Helsinki
Käyntiosoite 27.6.2023 alkaen: Pasilanraitio 11, 00240 Helsinki

Malmilla sijaitseva tiedoksiantopisteemme on auki ma–la klo 10.30–13.00 17.6.2023 asti. Pasilassa henkilökohtainen asiointi onnistuu 27.6.2023 alkaen ma–la klo 8–16. Ilmoittaudu aulavartijalle ja kerro, että haluat asioida Liikenneturvallisuuskeskuksen kanssa. Jos tulet lauantaina, kun poliisitalo on suljettu, soita ulko-ovessa näkyvään numeroon, niin noudamme sinut ovelta.

Jos sinun täytyy päästä asioimaan henkilökohtaisesti muuttomme aikana (olet esimerkiksi lähdössä pitkäksi aikaa ulkomaille ja haluat saada sakon tiedoksi ennen sitä), ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse.

Puhelin: 0295 417 917 (ma–pe klo 9–15)
Sähköposti: automaattivalvonta@poliisi.fi 

Voit lähettää sähköpostiviestisi myös salattuna.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi näiltä verkkosivuilta, voit soittaa tai lähettää meille sähköpostia.

Liikenneturvallisuus- ja valvonta- UKK haitarin otsikko

Automaattivalvonnan usein kysytyt kysymykset

Liikenneturvallisuus ja valvonta - UKK haitari