Asuntomurtoja, kovia nopeuksia, metsästyksen valvontaa ja kotihälytystehtäviä Itä-Uudellamaalla

12.1.2021 9.49
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen viikon tapahtumista esille nousivat asuntomurrot, kovat nopeudet liikenteessä, metsästyksen valvonta ja kotihälytystehtävät.

Useita asuntomurtoja eri puolilla poliisilaitoksen aluetta

Itä-Uudenmaan poliisille on viimeisten viikkojen aikana tehty useita ilmoituksia eri puolilla poliisilaitoksen aluetta tehdyistä asuntomurroista.

- Haluamme muistuttaa kansalaisia suojaamaan kotinsa huolella varkaiden varalta. Hyvä lukitus, hämärä- ja liikekytkimet ja asuntoihin asennettavat hälytyslaitteet ovat hyviä ja kohtalaisen edullisia keinoja suojautua varkaiden varalta, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

- Muutamissa tapauksissa asuntoihin oli menty sisään avoimeksi jätetyistä ikkunoista ja ovista asukkaiden ollessa kotona paikan päällä, Tyynelä jatkaa.

Lahdenväylällä kovia nopeuksia

- Talvinen keli ja lumentulo eivät tunnu vieläkään hillitsevän kaikkien kuljettajien kaasujalkaa. Liikennepoliisin partiot mittasivat viikonloppuna Vantaalla Lahdenväylällä edelleen kovia ylinopeuksia. Satasen nopeusrajoituksella mitattiin pariin otteeseen nopeudeksi 169 km/h ja yhdessä tapauksessa nopeudeksi mitattiin jopa 215km/h, kertoo liikennepoliisisektorin johtaja ylikomisario Timo Leppälä.

Muutamassa valvonta- ja hälytystoimintasektorin kanssa tehdyssä yhteisiskussa Porvoossa poliisin haaviin jäi kolme vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan.

Muista poliisin liikennetehtävistä voidaan mainita, että liikenteestä jäi kiinni muutama rattijuopumuksesta epäilty, pari ajokiellossa olevaa kuljettajaa ja yksi kortiton kuljettaja.

Metsästysseurueiden luvat kunnossa

Liikennepoliisin partiot tekivät viikon aikana myös metsästyksen valvontaa.

- Partiot tarkastivat neljä eri metsästysseuruetta, joissa oli yhteensä 18 metsästäjää. Kaikkien seurueiden asiat ja luvat olivat kunnossa, Leppälä kertoo.

Viikonloput kiireisiä - tehtävät siirtyneet ihmisten koteihin

Poliisin viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta kohtuullisen kiireinen ja siihen sisältyi yhteensä 2100 erilaista poliisitehtävää. Laskua edelliseen viikkoon oli 360 tehtävää.

- Tehtävien lasku on normaalia vuodenajasta riippuvaa vaihtelua, eli yleensä tammi- ja helmikuussa tehtävämäärät ovat tällä tasolla ja maaliskuusta lähtien taas tehtävien määrä lähtee tasaisesti nousemaan, kertoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin eli poliisin kenttätoiminnan johtaja ylikomisario Jussi Huhtela.

Kotihälytystehtävät ovat edelleen varsin korkealla tasolla ja niitä poliisille välitettiin koko viikon aikana 176. Tehtävät painottuvat edellisten viikkojen tapaan viikonloppuun, jonka aikana kotihälytystehtäviä hoidettiin 94. Koko viikonlopun aikana, perjantaista sunnuntaihin, poliisilla oli hieman yli 500 tehtävää.

- Koronan vaikutukset näkyvät selvästi poliisitehtävissä, Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut jo keväästä 2020 lähtien. Ravintoloiden sulkiessaan ovensa klo 23.00. perinteiset aamuyöllä tapahtuvat yleisten paikkojen pahoinpitelyt ovat huomattavasti vähentyneet, mutta tehtävät ovat siirtyneet ihmisten koteihin erilaisina yksilön suojaan liittyvinä tehtävinä, Huhtela jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.

Eastern Uusimaa Police Department News Offences and criminal investigation Traffic
criminal cases
traffic