Ari Karvonen utnämnd till Sydöstra Finlands polischef

Utgivningsdatum 24.3.2021 8.54
Nyhet

Polisstyrelsen har utnämnt förvaltningsmagister Ari Karvonen till Sydöstra Finlands polischef från och med 1.4.2021. Tjänsten besätts tidsbundet för högst fem års period 1.4.2021- 28.2.2026. Åtta personer sökte tjänsten som Sydöstra Finlands polisinrättnings polischef.

Karvonen har fungerat som biträdande polischef  i Östra Nylands polisinrättning på linjen för polisverksamhet från och med 1.6.2016. Före detta har han fungerat bl. a. som chef för Centralkriminalpolisens linje gör bekämpandet av organiserad brottslighet och chef för nationella PTR-brottsunderrättelse- och analyscentret samt som chef för Västra Nylands polisinrättningens narkotika- och underrättelsetjänst.

Polischefen leder polisinrättningen. Han svarar för polisinrättningens verksamhet samt verksamhetens effektivitet, resultat och utvecklande.

Polischefens uppgift är att leda polisinrättningen enligt polisförvaltningens bekräftade mål, administrera de ekonomiska resurserna och ledandet av personalen. Han bekräftar polisinrättningens verksamhetslinjer och tyngdpunkterna för verksamheten samt ansvarar för polisinrättningens beredskap och färdighet. Han handhar också polisinrättningens arbete och samarbete med intressegrupperna samt effektiv kommunikation.

Nyheter Polisens verksamhet och utveckling Polisstyrelsen