Poliisisoittokunta etsii musiikista innostuneita nuoria esiintymään tähtiartistin kanssa Kansalaistorille

21.12.2020 8.38
Uutinen
Bilden har många olika mänskliga ansikten och en text: tillsammans.

Helsingin poliisilaitoksen poliisisoittokunta ja ennalta estävä toiminto ovat käynnistäneet Helsingin kaupungin kanssa Yhdessä!-hankkeen, jossa musiikista kiinnostuneita nuoria etsitään tekemään musiikkia ja esiintymään yhdessä soittokunnan ja tähtiartistin kanssa. Harjoitukset huipentuvat Kansalaistorilla 5.6.2021.

Helsingin poliisilaitoksen poliisisoittokunta ja ennalta estävä toiminto ovat käynnistäneet Helsingin kaupungin kanssa Yhdessä!-hankkeen, jossa musiikista kiinnostuneita nuoria etsitään tekemään musiikkia ja esiintymään yhdessä soittokunnan ja tähtiartistin kanssa.

Yhdessä!-projektiin haetaan eri taidemuodoista, kuten soittamisesta, laulamisesta, räppäämisestä tai tanssimisesta kiinnostuneita ja innostuneita 13-17-vuotiaita helsinkiläisiä, joille on jo mahdollisesti ehtinyt kertyä esiintymiskokemusta.

– Idea lähti siitä, että haluamme tarjota nuorille uudenlaisia mahdollisuuksia, mielekästä yhdessä tekemistä, toistensa kohtaamista ja tietenkin iloa. Toivomme, että kevät olisi koronan suhteen parempi ja tällainen toiminta mahdollista, vanhempi konstaapeli Taneli Rantala Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

Kevään yhteiset harjoitukset huipentuvat konserttiin nuorten suosiman tähtiartistin kanssa Helsingin Kansalaistorilla koulujen päättäjäislauantaina 5.6.2021. Tähtiartistin nimi julkistetaan myöhemmin.

– Nuoret pääsevät tekemään musiikkia ammattilaisten kanssa ja ammattilaiset haastavat puolestaan itsensä tuottaessaan ja tulkitessaan erilaisia musiikkityylejä. Tämä on aivan loistava mahdollisuus kaikille, ja jokainen varmasti oppii toisiltaan jotakin, Rantala jatkaa.

Tarkoitus on videoida harjoituksia ja yhteistä edistymistä sosiaalisessa mediassa kevään aikana. Ennen kesäkuussa toteutettavaa Kansalaistorin päätöskonserttia Yhdessä! toteuttaa vielä muutaman keikan promokiertueen Helsingissä.

Jos koronatilanne estää yleisötapahtumien järjestämisen, kiertue ja päätöskonsertti toteutetaan virtuaalifestivaalina. Toiminnassa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia koronarajoituksia ja -suosituksia.

 

Tapahtuman sivut ja hakulomake: https://poliisisoittokunta.fi/yhdessa/

Voit seurata konsertteihin liittyvää sisältöä aihetunnisteella #yhdessä

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin ennalta estävä toiminta Uusimaa Uutinen
ennaltaehkäisy
poliisi
soittokunnat