Dörrarna till fyra serviceställen förblir stängda

10.3.2021 15.18
Nyhet

Polisinrättningen i Östra Nyland stängde fyra serviceställen i oktober 2020 på grund av coronavirusepidemin. Stängningen av polis- och tillståndstjänsterna vid polisstationerna i Nurmijärvi och Lovisa samt tillståndstjänsterna vid serviceställena i Mäntsälä och Kervo förlängs nu till den 29 augusti 2021.

Stängningen av serviceställena fortsätter i två perioder. I april-maj kommer dörrarna att hållas stängda för att begränsa spridningen av coronavirusepidemin. Från juni till augusti har dessa serviceställen traditionellt tagit en sommarpaus på grund av personalens semester, så även i år.
Den kommande sommarperioden förväntas vara hektisk vad gäller efterfrågan på tjänster när coronaepidemin lättar. 

– För att vi ska kunna erbjuda kunderna bästa möjliga tjänster med tanke på helheten, är det nödvändigt att vi stänger mindre serviceställen och koncentrerar personalen till de större serviceställena, säger kommissarie Markku Koskimäki, som leder Tillståndsservicesektorn.

Vi rekommenderar tidsbokning och ärendehantering på nätet

På grund av coronavirusepidemin rekommenderar vi att kunder bokar tid till tillståndstjänster. Tiden kan reserveras i polisens nättjänst eller via det riksomfattande rådgivningsnumret 0295 41 9 800.

Tillståndstjänster med könummer fungerar fortfarande i Hyvinge, Järvenpää och Borgå. Expeditionen för tillståndstjänster i Vanda betjänar tills vidare endast tidsbeställningskunder på grund av restriktionerna gällande sammankomster i Nyland. Undantaget är kunder som kommer för att hämta ett körtillstånd som de får tillbaka, en färdig handling eller ett tillfälligt identitetsbevis.

Det rekommenderas också att brottsanmälningar lämnas in så långt det är möjligt i polisens nättjänst. Brottsanmälningar kan göras på plats på polisstationerna i Hyvinge, Järvenpää och Borgå och på Vanda huvudpolisstation på Fraktvägen. I ärenden som gäller brottsanmälningar betjänas kunderna med könummer. 

Tänk på säkerheten när du sköter ärenden

Vänligen observera att det råder lokalspecifika begränsningar i våra lokaler för hur många personer som kan vistas i lokalen samtidigt. Vi ber alla ta hänsyn till begränsningarna. Sköt handhygienen och bär mask när du besöker oss.

Kervo Loviisa Mäntsälä Nurmijärvi Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Tillståndtjänst
Polisinrättningen i Östra Nyland
brottmål
identitetskort
pass
tillstånd