Poliisin blogi: Heinäkuu pahin kuukausi rattijuopumuksissa

Julkaisuajankohta 12.7.2022 13.35
Uutinen

Reilu neljännes rattijuopumuksista paljastuu kesäkuukausina. Rattijuopumusonnettomuuksissa kuolleiden sekä loukkaantuneiden määrät nousevat nekin kesäkuukausien aikana. Heinäkuu on kuukausittaiselta keskiarvoltaan kaikista pahin kuukausi.

Näin todetaan Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Pasi Rissasen ja tietoanalyytikko Mika Sutelan blogissa, joka julkaistiin poliisin verkkosivulla.

Blogin mukaan alkoholirattijuopumuksista yli puolet on törkeitä rattijuopumuksia. 

- Rattijuopumuksen törkeän tekomuodon rajan ylittävillä kuljettajilla kuolemaan johtavan onnettomuuden aiheuttamisriski on edellä todetusti monisatakertainen verrattuna selvin päin ajaviin. Liikennevirrassa päihtyneitä, vähintäänkin alkoholia maistelleita, on yllättävänkin paljon – aivan liikaa. 

Blogissa pohditaan, että vaikka huolta rattijuopumusten suhteen on esitetty vuosikymmeniä, riittäviin toimenpiteisiin ei ehkä ole ryhdytty.  Poliisi tekee tilanteessa parhaansa.

- Poliisi ylläpitää kiinnijäämisriskiä niillä puitteilla, jotka yhteiskunta sille osoittaa. Viime vuosien rattijuopumustilanne ei lupaa hyvää Liikenneturvallisuusstrategian visiolle, ettei kenenkään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä 2050 mennessä.