Turvapaikkahakemusten määrä on laskussa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella

Julkaisuajankohta 3.5.2022 9.55
Uutinen

Ukrainan tilanteen aiheuttamien oleskelulupahakemusten määrä on kääntynyt laskuun. Osa hakijoista on myös muuttanut alkuperäisen turvapaikkahakemuksen tilapäisen suojelun hakemukseksi.

Yhteensä hakemuksia Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on tehty yli 1600 kappaletta helmikuun lopusta alkaen. Suurin osa hakemuksista on ukrainalaisten tekemiä, ja muut hakijat ovat valkovenäläisiä, venäläisiä tai muiden maiden kansalaisia.

- Viikkotasolla hakijoiden määrä on ollut laskeva. Viime viikolla hakemuksia jätettiin Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle noin 30 kappaletta, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Espoon pääpoliisiaseman lisäksi Lohjan ja Raaseporin asemilla tilanne on rauhallinen. Näillä asemilla kyse on tässä vaiheessa yksittäisistä ihmisistä tai perheistä.

Lisäksi osa alkuperäisistä turvapaikkahakemuksista on muutettu tilapäisen suojelun hakemuksiksi.

Viranomaiset ja järjestöt palvelevat yhteistyössä Ukrainasta saapuvia

Valtaosa Ukrainasta saapuvista ihmisistä tulee Helsingin Länsisataman kautta. Maaliskuussa avattiin ykkösterminaalissa sijaitseva palvelupiste, jotta Ukrainasta saapuvat voivat asioida yhdessä paikassa.

Palvelupisteellä Ukrainasta saapuvat ihmiset voivat hakea tilapäistä suojelua. Lisäksi he saavat tietoa Suomesta ja siitä, miten prosessi etenee hakemuksen jättämisen jälkeen. 

Pisteellä asiakkaita palvelevat yhteistyössä Helsingin poliisilaitos, Rajavartiolaitos, Tulli, Maahanmuuttovirasto, Helsingin kaupunki, Ruokavirasto, Pelastakaa Lapset ja Suomen Punainen Risti.

​​​​​

Esbo Lojo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg Tillståndtjänst