Rahankeräykset -hero

Rahankeräykset

Rahankeräykset ovat toimintaa, jossa pyydetään yleisöltä vastikkeettomia rahalahjoituksia. Rahankeräyksiä saa järjestää pääsääntöisesti yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Rahankeräyksiin tarvitaan yleensä lupa Poliisihallitukselta. 

Pienimuotoisia ja lyhytaikaisia keräyksiä on kuitenkin mahdollista järjestää myös pienkeräyksen muodossa. Pienkeräyksen järjestäminen edellyttää kirjallisen ilmoituksen tekemistä poliisilaitokselle.

Rahankerääjä näyttää puhelintaan ohikulkijalle, jonka näytöllä pyydetään lahjoittamaan kaksi euroa.

Rahankeräykset - teksti 2 heron alla

Näiltä sivuilta löydät tietoa rahankeräyksistä, luvan hakemisesta ja lupaan liittyvistä velvollisuuksista sekä pienkeräysten järjestämisestä.

Tietoa rahankeräysluvista löydät Rahankeräysluvat-sivulta. Osioon on kerätty tietoa siitä, milloin keräyksen järjestämiseen tarvitaan rahankeräyslupa. Lisäksi osiossa on ohjeistusta luvan hakemista varten sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin rahankeräyksistä.

Löydät tietoa myös pienkeräysmenettelystä näiltä sivuilta. Pienkeräyssivuilla kerrotaan, missä tilanteissa ja millä edellytyksillä rahankeräyksen voi järjestää pienkeräyksen muodossa. Lisäksi osiosta löytyy ohjeistusta pienkeräysilmoituksen tekemiseen ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin pienkeräyksistä.

Ajantasainen lista rahankeräysluvista

Lista rahankeräyksistä