Alkohol, droger och rattfyllerier

Utgivningsdatum 19.5.2017 6.20
Nyhet

Natten den 18-19 maj

Polisen har under natten fått in två samtal om rattfyllerier. Under arla morgonen skulle en förare köra bil berusad i Mariehamn enligt anmälaren. Polisen stoppade fordonet och blåsprovet visade drygt 0,4 mg/l. och föraren är således nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Ett liknande samtal kom in under kvällen då oroliga medtrafikanter observerat ett fordon färdas osäkert på Getavägen. Polisen stoppade fordonet och fattade tankar om narkotikamissbruk. Föraren testades positivt! Denne misstänks därmed för rattfylleri och fördes till blodprov för konstaterande av halter och olagliga narkotiska ämnen samt att en läkare utförde kliniska tester. Polisen genomsökte fordonet och gjorde flera omhändertaganden av misstänkt narkotika gjordes. Brottsmisstankarna kommer även att röra straffbart bruk av narkotika.

Polisen tackar för samtalen. Förarna fråntas körrätten tillsvidare och förundersökning väntar.

I övrigt en lugn natt med trafikövervakning som resulterade i en uppmätt överhastighet om 39 km/h på allmän hastighetsbegränsning 70 km/h i Jomala. Motorcykelföraren delgavs 10 dagar körförbud och böter.

Njut av vårvärmen gott folk, har ni ännu dubbdäcken på så är det dags byta bort dem!

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet