Dagen den 24.04.2017

Utgivningsdatum 24.4.2017 20.01
Nyhet

24.4.2017

Dagspass

Polisen har idag utfört trafikkontroller runtom i Landskapet. En förare framförde sitt fordon i 77km/h på Lemlandsvägen i Jomala där hastighetsbegränsningen är 50 km/h och gjorde sig skyldig till äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen kommer att delge föraren böter i ett senare skede.

En lastbil framfördes vid 14 tiden i Jomala på Brobackavägen, föraren hade glömt att sänka lastbilens lastflak vilket resulterade i att en elledning gick av samt en elstolpe. Ingen människa skadades i samband med händelsen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen utreder ärendet. Ålands elandelslag kom till platsen för att reparera skadan.

En markbrand bröt ut i Lemland vid 15.00 tiden, markområde innefattande skog på cirka 2000 kvadratmeter hade fattat eld på grund av att en person eldat gräs. Brandkåren tillkallades till platsen och släckte branden. Polisen dokumenterade skadorna som uppstod, ingen människa skadades. En anmälan om ovarsam hantering har upprättats och polisen utreder ärendet.

Ifall Ni önskar att elda gräs försäkra Er om att tillräckliga försiktighetsåtgärder vidtas. Se efter väderleksförhållanden såsom vindriktning samt hur torrt/blött det är i marken. Därtill se till att ni har möjlighet att släcka elden snabbt, ha vatten i närheten. Se också till att ni har lov att elda där ni önskar elda samt att det inte råder eldningsförbud i Landskapet. Polisen önskar Er en trevlig fortsättning på måndagen!

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet