Dagen den 30/3

Utgivningsdatum 30.3.2014 0.00
Nyhet

Händelserapport från Ålands polismyndighet

Polisen har idag haft en lugn dag med mycket att göra! Kan låta motsägelsefullt måhända? Kort och gott kan det beskrivas med att flera högprioriterade ärenden utreds samtidigt, resurs- och tidskrävande brottmål behandlas.

I övrigt har det varit en lugn söndag på Åland. Två trafikbrott uppdagades under patrullering. Ett fordon vars fordonsskatt var obetald påträffades i trafik i Eckerö. Vid 14-tiden uppmättes en överhastighet i Jomala, Gottby. Personbil framfördes i 117 km/h var 90 km/h är högsta tillåtna hastighet. Fordonsskatteförséelse respektive äventyrande av trafiksäkerheten misstänks. Böter delgavs på plats.

Under morgonen alarmerades polisen till en affärsfastighet i Mariehamn, inbrott och överfall gällde saken. Larmet hade gått av misstag, troligen p.g.a. omställningen till sommartid. Lite senare hade ett ytterligare automatalarm aktiverats angående inbrott i en fastighet i Sund. Slarv av person med behörighet var orsaken.

På norra Åland hade man problem med "tjuvfiskare". Polisen konsulterade och saken löste sig.

Tråkigt nog meddelades det att någon under en nattlig räd på Järsövägen förstört postlådor och vält trafikmärken i sin framfart. Brottsligt och mycket onödigt!

 

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet