Dagpass 23.05

Utgivningsdatum 23.5.2017 17.38
Nyhet

Trafikolycka mellan personbil och moped i Godby. Fordonen hade färdats längs med Godbyvägen, framkommen till Bärvägen hade personbilsföraren påbörjat vänstersväng in till Bärvägen, föraren av mopeden hade inte uppfattat detta utan påbörjat en omkörning av personbilen vilket ledde till en kollision.

Mopedföraren fördes vid till akuten med ambulans för undersökning. Polisen utreder saken.

Bombhot på Sociala medier. Det kom till polisens kännedom att det förekommit ett bombhot i Mariehamn på det sociala mediet Jodel. I hotet nämndes person som skulle utföra dådet vid namn samt tidpunkt. Personen kontaktades av polisen och efter samtal med denne så kunde polisen avfärda hotet.

Ett råd till alla som använder sociala medier är att tänka efter vad man skriver på dessa, man kan faktiskt fast man inte menar allvar få stå till svars för det man skriver. Viktigt är att man tar kontakt med polisen när man ser hotelser på dylika sociala medier så polisen kan utreda sanningshalten av dessa.

På eftermiddagen inträffade en kollision mellan personbil och cyklist i korsningen Västra utfarten och Klintvägen. Cyklisten hade enligt vittnen färdats längs med Klintvägen och med hög fart kommit ut på västra utfarten där kollisionen inträffade.

Cyklisten fördes till sjukhuset med ambulans för vård. Polisen utreder saken.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet