Dagspass 03.04.2014

Utgivningsdatum 3.4.2014 0.00
Nyhet

Idag har polisen koncentrat sig på ett tema som är rikstäckande. Temat är inriktat på övervakning av trafikljus, fotgängarnas säkerhet på övergångsställen samt också stopplikten i vissa specifika korsningsområden.

Polisen hade särledes en trafikkontroll på norra Åland med inriktning på rikstemat. I Godby kontrollerade polisen stopplikten vid korsningsområdet Godbyvägen och Getavägen. Där ertappade polisen en fordonsförare med att susa igenom korsningsområdet utan att iakttaga stopplikten, detta på grund av försening till jobbet. Föraren delgavs böter på platsen och händelsen rubricerades som äventyrande av trafiksäkerheten då det var livlig trafik vid den aktuella tidpunkten.

Polisen passade dessutom på att granska dylika fordons skick, handlingar och besiktning. I Mariehamn stannades två fordonsförare vid två olika tillfällen för att fordonsskatten var obetald. Förarna delgavs böter på platsen och registreringsskyltar avlägsnades.

Under dagen har dessutom polisen sysslat med vård av de personer som är häktade. Telefonsamtal har ringts och besökare har varit på besök.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet