Dagspasset tisdag den 18 Februari

Utgivningsdatum 18.2.2014 0.00
Nyhet

Följande ärenden har sysselsatt polisen under dagspasset:

  • Inbrottsalarm från en fastighet i Mariehamn. Personal på plats som hade hanterat larmet okunnigt.
  • Under förmiddagen anmäldes att en personbil stod på udda plats i terrängen i Jomala. Vid polisens platsundersökning framkom ingen klar förklaring varför fordonet stod på platsen, även ägaren gick inte att få tag på. På basen av fakta i ärendet som uppkom övergick ärendet till ett ärende som handlade om försvunnen person. Efter enträgen inre spaning på diverse sätt kunde kontakt med fordonets ägare upprättas och polisen kunde få förklaringar till iakttagelserna.
  • Dagspasset påbörjades med fortsättning av en annan försvunnen person ärende, som även det klarades upp efter snabbt och effektivt utredningsarbete.
  • Polisen kallades till adress i Jomala, där gårdsägare kunde berätta att ett rådjur låg helt stilla vid ett stängsel och sannolikt var sjukt, eftersom det ej flyttade sig när människa kom i omedelbar närhet. Polispatrullen konstaterade det samma och avlivade djuret för att stoppa fortsatt lidande.
  • Anmäldes till polisen att en person tände eld på papper och skräp i södra Mariehamn och flertal anmälningar kom in till polisen. Personen hade även uppträtt hotfullt mot förbipasserande allmänhet som påtalat att han skulle sluta med tilltaget. Polisen på plats gjorde beslut att gripa personen för skydd mot brott och störande beteende på allmän plats enligt polislagen.
Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet