Helgnatt 28-01.03

Utgivningsdatum 1.3.2014 0.00
Nyhet

Nattpasset initierades med ett vaktmöte, där dylika angelägenheter som berör polisen diskuterades. Man tog   bland annat upp hur perioden ser ut och hur bemanningen i fråga ser ut veckorna över.

Under nattens gång har polisen samarbetat med andra myndigheter i ett gemensamt myndighets samarbete.  

Ett flertal ungdomsgårdar har besökts av polisen där man diskuterat med ungdomar och såväl ungdomsledare.

En mopedförare ertappades med att köra mot rött ljus inne i Mariehamn. Föraren blev delgiven böter på platsen.

Runt midnatt kom det till polisens kännedom om en person som låg inne på toalett i en fastighet inne i staden och var icke förmögen att ta hand om sig själv. Polisen omhändertog denna person i syfte att skydda personen ifrån att eventuellt kunna bli utsatt för annan brottslighet.

Vid samma tidpunkt kom det in en anmälan om buller och störande ljud från en lägenhet inne i Mariehamn. Störningen kunde lösas utan större tvistemål då personerna som orsakat störningen var på väg bort.

Kl 02.40 inkom det ett inbrottsöverfalls alarm från ett apotek. Polisen begav sig till platsen och kunde snabbt iaktta rörelse inuti fastigheten. Polisen kunde snabbt gripa personen på bar gärning inuti fastigheten. Polisen utreder ärendet.

Runt krogstängningen anmälde personal från en förplägningsrörelse i Mariehamn, om ett pågående bråk och allmänt tumult i närområdet kring deras fastighet. Polisen begav sig till platsen och lyckades sära på parterna. Då båda parter icke hörsamma polisernas uppmaning att avlägsna sig, så greps två personer på basen av polislagen samt att dessa personer har att vänta en böteslapp för tredska mot polis.

Myndighetens alkometrar granskades och gicks igenom. Några kalibrerades på plats, emedan några andra skickas på service.  

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet