Helgnatt 8-9.03.2014

Utgivningsdatum 9.3.2014 0.00
Nyhet

Nattpass

Även denna natt har ett myndighetssamarbete ägt rum mellan polis, tull och gränsbevakningsväsendet. Samtliga myndigheter har granskat fordon och förare i samband med samtliga färjors anlöp, under dygnet som gått.

Kl 20.00 anmälde en person att denne sammanstött med sitt fordon i ett rådjur på Sundsvägen i Saltvik. Fordonsföraren skadades icke till följd av sammanstötningen och rådjuret sprang till skogs.

Kl 00:00 anmälde personal från en av stadens förplägningsrörelser att en person gjort motstånd i samband med att denne skulle bli avvisad från platsen. Personen hade gjort ett såpass stort motstånd att personal tvingats belägga denne med handfängsel. Polisen var till platsen och hämtade med personen till polisstationen, väl där väntade en kameraövervakad fyllericell och en böteslapp för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Kl 02:05 anmälde en taxi att en person spytt och betett sig illa gentemot taxichauffören. Personen hade även vägrat betala taxiresan och kostnaden för spyan i taxibilen, som satt den taxibilen ur bruk för resten av kvällen. Det slutade med att personen hamnade i en fyllericell samt en skuld på över 200 euro för taxihändelsen.

Kl 02:45 anmälde en person att två personer rykt ihop inne i hamnterminalen. Polisen begav sig dit och identifierade båda parter. En av parterna avlägsnades från platsen för att förhindra fortsatt bråk. Samtidigt som polisen var där påträffa polisen en person som ej var förmögen att kunna ta vara på sig själv. Personen kunde uppge var han bodde så patrullen skjutsa hem denna person till sin hemadress.

Kl 04:06 anmälde en person att det var bråk på Torggatan X Nygatan. Polisen begav sig dit och kunde identifiera båda personer. Via olika vittnes uppgifter kunde polisen utreda att en av personerna slagit den ena i ansiktet med knuten näve. I samband med detta slag hade den slagna personen hotat att döda den andra. Polisen sära på båda parter och en anmälan om misshandel samt olaga hot har uppgjorts till följd av händelsen.

Kl 04:49 påträffade polisen en person som låg på sidan av vägen och oförmögen att vara på sig själv. Polisen grep denna person i syfte för att skydda denna mot det kalla vädret och dessutom för att skydda personen från att eventuellt bli utsatt för annan brottslighet.

 

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet