Lördag 29 april

Utgivningsdatum 29.4.2017 18.49
Nyhet

Polisen ut anordnade en trafikkontroll i Jomala längs Överbyvägen under morgontimmarna där man koncentrerade sig på rattonykterhet. 15 granskades, alla förare nyktra.

Polisen har som bekant inga egna flytetyg att tillgå, så för att närvara i skärgården har vi de allmänna sätten att ta oss fram. Idag kunde vi i samarbete med Kökars sjöbevakningspatrull ta oss ut till Brändö aningen överraskande under förmiddagen. Man stannade 55 fordon, en förare blåste positivt i alkomätaren men under gränsen för rattfylleri. Ett fordon framfördes trots att det inte genomförts kontrollbesiktning och ett annat visade sig vara avställt. Detta transportsätt innebär att vissa delar av polisens utrustning inte kan medtas, i detta fall utrustning för att delge böter på plats kort och gott. Även Kumlinge besöktes för utförande av trafikkontroll men inga fordon påträffades i trafik. Polisen tackar Gränsbevakningen för samarbetet.

Polisen har patrullerat Centrum av Mariehamn till fots.

Polisen påträffade i Mariehamn en moped i överhastighet längs Västra Ytternäsvägen och vid stoppandet försökte föraren köra undan polispatrullen. Mopedföraren underlät att iaktta polisens försök att stanna föraren, detta slutade med att 16-åringen nu är misstänkt för grovt äventyrande då färden gick över gångbanor i överhastighet på ett helhetsbedömt allmänfarligt sätt. Även olovlig körning och flera trafikförseelser är registrerade. Vårdnadshavare informerade. Körkortet indraget och den motorcykelklassade mopeden avregistrerad.

Ett fordon anmäldes stulet från Mariehamn vilket har eftersökts utan resultat. Mera information angående saken kommer då förundersökningen tillåter detta. Ta ur nycklarna och lås er bilar!

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet