Lördag natt 8-9/4

Utgivningsdatum 9.4.2017 6.55
Nyhet

En relativt hektisk natt för polisen med uppdrag som belastade hela arbetspasset. Däribland efterlysta personer som i ett fall påträffades med hjälp av myndighetssamarbete, gränsbevakningen bistod med sina resurser och kunnande. Det möjliggjorde att en efterlyst ungdom som avvikit från sitt boende sedan två månader kunde påträffas. Personen överlämnades till sociala myndigheter men anmäldes efter några timmar åter igen till polisen som försvunnen då denne avvikit.

Polisen fick besöka en adress på Klinten i Mariehamn då ungdomar störde övriga boende med sitt festande. Ett samtal räckte. Vid midnatt anmäldes en kvinna skrika på hjälp och att många berusade människor fanns på platsen. Polisen granskade och noterade en stor skara ungdomar som var på väg till Mariehamns centrum, inget brott hade skett.

Kontroller av fordon har skett i hamnar så som på fasta Ålands vägnät. Två böter har delgivits, ett obesiktat fordon avskyltades i Jomala på Hammarlandsvägen liksom ett fordon i Mariehamn, Korrvik som inte följt polisens anvisningar om att åtgärda fordonsbrister. En förare blåste 0,07 mg/l i en av fordonskontrollerna.

Polisen fick tips om misstänkt bruk av narkotika men kunde konstatera att personen i fråga endast var berusad av alkohol.

Polisen övervakade Nygatan vid krogstängning och fick gå emellan vid några annalkande handgemäng i matköerna.

Under morgontimmarna anmäldes en person vara försvunnen vid 05 och eftersök har pågått utan resultat tills vidare.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet