Lördagsnatt 10-11 juni

Utgivningsdatum 11.6.2017 6.02
Nyhet

Polisen besökte under kvällen Lumparland för trafikkontroll. Två fordonsförare fick blåsa i alkometern. Ett icke besiktat fordon påträffades vid Nabben i Mariehamn på väg ut till Lumparland och föraren i ett utländskt fordon informerades om skyldigheten att registrera sitt baltiska fordon med åländska skyltar.

Polisen övervakade ordningen på Nygatan med omnejd under natten. Mycket folk i rörelse men allt i sin ordning vad polisen kunde se. Däremot gick det mer vilt till inne på krogen. Ordningsmännen anmälde att de hade en våldsam gäst under tidiga natten, som varit så våldsam att man satt handfängsel på denne. Polisen kunde avvisa gästen från platsen. Närmare stängning hade en krokvakt fått ett slag i ansiktet av en gäst som skulle avvisas då denne inte hade åldern inne. Polisen registrerade en brottsanmälan och avvisade ynglingen från platsen. Flera personer i två olika sällskap hade kommit för nära varandras flickvänner på dansgolvet och tumult uppstod där slag och sparkar hade utdelats kors och tvärs, ytterligare utomstående hade ingripit och fått skador till följd av detta. Saken gick inte att utreda på plats på grund av språkförbistringar och berusningsgrad samt att alla parter inte identifierats. Polisen upprättar en anmälan med flera misshandlar och försök till det samma, ärendet utreds vidare genom förhör för att få klarhet i sak. Personskadorna var ej i behov av akut vård.

Ett rådjur hade körts på under kvällen och låg skrikandes i dikesrenen. Polisen avlivade djuret och en diverseanmälan om djurolycka i trafik upprättas.

Vid kl. 5 på morgonen noterades ett fordon köra ut på Österleden i Mariehamn utan att iaktta stopplikt. 12 dagsböter + brottsofferavgift om 40 Euro delgavs.

Polisen kan sammanfatt skolavslutningshelgerna som stillsamma där ungdomar inte utmärkt sig enligt tradition.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet