Natten 15-16 mars

Utgivningsdatum 16.3.2017 3.54
Nyhet

Polisen kallades under nattpasset till en av Mariehamns stads fastigheter var inbrottsalarm aktiverats. Polispatrullen konstaterade byggnadsarbetare arbeta i fastigheten, således ett falsk alarm och avgift debiteras.

Tack vare myndighetssamarbete kunde en person som år 2014 misstänkts för stöld på Åland gripas i Eckerö/ Berghamn då denne som inresande i landet kontrollerades i hamnen. Misstänkte hålls i förvar av polisen för vidare förundersökningsåtgärder.

Under kvällen anmälde en privatperson från Hammarland att någon tagit sig in i dennes bostad och för tillfället befinner sig i fastigheten. Inbrottet har skett under tiden målsägande varit hemifrån. Polispatruller kunde från bostaden gripa en man under lugna omständigheter. Brottsanmälan rörande hemfrid, narkotika och skadegörelse med mera utreds, förundersökning pågår. Den misstänkte hade inte tillträde till bostaden men är sedan tidigare bekant med innehavaren och är likaså känd av polisen.

Trafiken övervakades under kvällen i Sund, inget att rapportera.

Trafikolyckan som under morgonen den 15/3 skedde längs Hammarlandsvägen i höjd med Torpvägen var en singelolycka var personbilen körts av vägen till höger. Fordonet var totalförstört och för att på ett säkert sätt få ut föraren som var ensam i bilen klippte man upp fordonet. Personskadornas omfattning ännu ej polisen till kännedom, olyckan utreds som ett äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet