Natten 17-18 april

Utgivningsdatum 18.5.2017 5.56
Nyhet

Polisens har under natten patrullerat gatorna men avsikten att förhindra fler av de under senaste tidens bilstölder, eller bruksstöld av motordrivet fordon som brottet benämns. Likaså för att förhindra de många onödiga skadegörelser som inträffat genom att fordon repats i lacken.

Polisen kallades till en trafikolycka där ett rådjur körts på och överlevt med skador som gjorde att polis önskades till platsen för avlivning. Detta på Nya Godbyvägen vid "Björsby rakan." Diverseanmälan upprättas i sak.

Polisen kallades till en företagslokal i Mariehamn, Norrböle då inbrottslarm aktiverats. Larmet var falskt och utryckningen faktureras larmets abonnent.

Polisen bistod sjukvården med en mentalpatient. Detta är oftast helt odramatiska ärenden som vårdpersonal sköter på egen hand men polis önskas närvara för patientens, personalens och övrigas säkerhet.

Ett av flera samtal som inkom under natten var det från en avlägsen "Ledningscentral" i Sverige som hade fått in ett samtal om en händelse i Finland. Polisen på Åland är ett av de kontaktcentraler som internationellt uppges för polisiära myndighetssamtal. Man hade i Sverige fått uppgifter om att en person skulle ta sig av daga i Finland i "Lampedusa". Den allmänbildade jourhavande kunde snabbt räkna ut att det inte var den Italienska ön utan en ort i Finland som har ett snarlikt namn. Snabb kontakt med personal på händelseorten avgjorde kanske ett människoöde. På ort och plats var man omedvetna om att självmordsförsök pågick, men kunde nu på grund av detta samarbetet avbryta försöket.

Polisen kallades till en adress i Mariehamn där en taxiåkare anmälde att man inte fick ut sin lite korpulente och mycket berusade kund som fastnat i fordonets konsoler. Polisen fick ut den knäsvage och ledde in denne till sin välkomnande sambo.

Polisen påträffade fyra fordon i trafik vid kontroll ute i Saltvik kring 02.00. Samtliga föraren blåste 0,00 promille. Bra! Kom ihåg, när polisen visar rött stopljus så sakta in och kör åt sidan på lämplig plats, följ polisens anvisningar.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet