Natten 24-25 april

Utgivningsdatum 25.4.2017 5.37
Nyhet

Under patrullering uppmättes en överhastighet om 131 km/h på 70-väg i Jomala Önningeby av polisens radarutrustnings vid 21.30. Fordonet stoppades och föraren misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt fordonsskatteförseelse då det uppdagades att fordonet hade obetald fordonsskatt. Körrätten är indragen tills vidare, förhör och åtalsprövning väntar.

Polisen kallades till en brand som uppstått på grund av att man eldat gräs, branden var dock kontrollerad denna gång Att elda föna och brasor på våren är vanligt förekommande. Risken för att elden sprider sig okontrollerbart är stor, det vet vi av erfarenhet. Vi påminner åter igen om att iaktta försiktighet och lagen säger följande:

- Strafflagen 44 kap. 12§: Ovarsam hantering. " Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet i strid med lag eller en bestämmelse som utfärdats med stöd av lag eller annars på ett ovarsamt sätt använder, hanterar eller förvarar:

1) skjutvapen, eld eller explosiva varor."


Framkallande av fara kan komma om följande uppfylls:

- Strafflagen 21 kap. 13§: Framkallande av fara. "Den som uppsåtligen eller genom grov oaktsamhet utsätter någon för allvarlig fara till liv eller hälsa skall, om ett lika strängt eller strängare straff för gärningen inte stadgas på något annat ställe i lag, för framkallande av fara dömas till böter eller fängelse i högst två år."

Även skadegörelse kan komma att misstänkas beroende på omständigheterna.

Våriga hälsningar från patrullerande polis i snöstorm under natten.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet