Natten 24. - 25.5

Utgivningsdatum 25.5.2017 5.51
Nyhet

Under natten har polisen jobbat med bland annat följande:

I Finström och i Sund eldade några personer på sin gård trots eldningsförbud. Polisen var till platserna och uppmande personerna att släcka. Någon fara för spridning förelåg inte i någon dera av fallen.

Alarmcentralen fick in anmälan om att ungdomar eldade vid en av stadens skolor. Polis och brandkår åkte till platsen. Det visade sig dock att det var ett par mopedburna ungdomar som körde runt på skolområdets grusplan så att det dammade så mycket så att stora rökmoln syntes efter mopederna.. Ungdomarna fick städa upp spåren som de förorsakat på grusplanen och sedan avlägsna sig från platsen.

I Geta skedde en kollision mellan en personbil och rådjur. Plåtskador och ett avlidet rådjur var följden

I Finström fick en bilist en anmärkning för att ha framfört en personbil med trasig belysning.

En något överförfriskad man som gick iland i Mariehamn från en färja är misstänkt för skadegörelse, lindrig skadegörelse, motstånd mot tullman och motstånd mot polisman. Personen bankade på tullens dörrar, sparkade sönder en glasruta och rev i en tullman. Personen avlägsnade sig därefter. Tullen ringde polisen som påträffade mannen en bit ifrån hamnen. Mannen gjorde då motstånd mot polisen. Mannen greps och på väg till polishuset tyckte mannen att polisbilen var en toalett och valde utföra sina behov inne i polisbilen

En annan något överfriskad person tyckte att en taxiresa kan betalas med några cigaretter. Taxichauffören var av annan åsikt och kontaktade polisen. Personens attityd avvek en hel del från det som kan anses normalt, så denne fick sova ruset av sig på polisstationen.

I ett bostadsområde i Mariehamn hade flera personer hört smällar. Vad dessa smällar var är oklart. Polisen genomsökte området, men kunde inte påträffa något eller någon speciell i området.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet