Natten 3-6/6 2017

Utgivningsdatum 4.6.2017 6.45
Nyhet

Nattpasset bestod av många ingripanden för polisen men får ändå beskrivas som en lugn helg med tanke på skolavslutningarna och mycket folk i farten.

Polisen registrerade vid 20-tiden ett misstänkt grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Storagatan i Mariehamn då en motorcykel framfördes på bakhjulet i flera omgångar. Motorcykeln hade ett antal fordonsbrister och föraren misstänks även för trafikförseelse.

En av konstapel utsattes för sådant våld med sådana omständigheter i samband med ett fordonsstopp att ett ärende om våldsamt motstånd mot tjänsteman registrerats. Polisen kunde med fysiskt maktmedel bryta ned motståndet och den misstänkte är i polisens förvar. Förundersökning pågår.

Under natten har flera efterfester stört grannar, polisen har avlutat störningarna.

Polisen kallades till en bostad där man var orolig för barn som var ensamma med berusad förälder. En anmälan angående barnskydd registrerades efter kontroll, läget bedömdes inte akut av polisen. Sociala myndigheter informerade.

Ett inbrott i caferörelse på norra Åland anmäldes och polisen utreder saken som bäst.

I samband med krogstängning är polispatruller på plats för att övervaka. Vid tre olika tillfällen var nävarna i luften och polisen kunde avbryta innan någon misshandel eller personskada inträffade. Polisen grep en överförfriskad nybliven student som rätt tidigt under natten slocknat i en trappuppgång, detta för att skydda personen som fick sova ruset av sig under övervakning.

Sjukvårdspersonal fick göra polisens cellavdelning besök under natten då en gripen ansåg sig vara i behov av vård.

Utöver detta har alko- och drogtester utförts i samband med trafikövervakning, detta har inte resulterat i några misstankar om brott.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet